Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Για κακούργημα οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ για το Champions League

Ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη, του μέλους του δ.σ. Στυλιανού Στεφάνου και του δημοσιογράφου προϊσταμένου του αθλητικού τμήματος Δημήτρη Χατζηγεωργίου.
Η δίωξη αφορά την προσφορά της ΕΡΤ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Champions League για την περίοδο 2012-2015 και ασκήθηκε κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος έκρινε ότι η προσφορά συνιστά μη συνετή διαχείριση της περιουσίας της ΕΡΤ.
Ο κ. Πεπόνης απέρριψε την πρόταση της εισαγγελέως Παπανδρέου να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο και έδωσε εντολή για την άσκηση των διώξεων. Όπως αναφέρεται στην παραγγελία, από τους έξι μάρτυρες που κατέθεσαν οι τέσσερις υποστήριξαν ευλόγως -σύμφωνα με τον εισαγγελέα- συμπεριφορές και δράσεις των υπό δίωξη ιθυνόντων που θεμελιώνουν το αδίκημα της απιστίας.
Ο κ. Πεπόνης σταθμίζει την «κρίσιμη οικονομική συγκυρία» της τρέχουσας περιόδου με τις προσφορές των υπολοίπων καναλιών αλλά και τις καταθέσεις των μαρτύρων που κλήθηκαν. Επισημαίνεται στην παραγγελία του ότι ο ΣΚΑΙ προσέφερε 600.000 ευρώ ετησίως, το MEGA 2 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ-1 3,5 εκατ. ευρώ και η ΕΡΤ 10,8 εκατ. ευρώ χαρακτηρίζοντας ως «κραυγαλέα απόκλιση» την οικονομική προσφορά της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και επισημαίνοντας ότι αυτή “αποκαλύπτει παραβίαση των κριτηρίων της συνετούς οικονομικής διαχείρισης…[ethemis.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου