Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Η Asus ανακοίνωσε το Padfone, το νέο υβρίδιο που συνδυάζει smartphone και tablet!!






Η Asus ανακοίνωσε ότι το Padfone, το νέο υβρίδιο που συνδυάζει smartphone και tablet σε ένα gadget, θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά πριν το τέλος του μήνα. Το ντεμπούτο του Padfone θα γίνει στην Ταϊβάν -δηλαδή στην έδρα της Asus- και θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Το Padfone ανακοινώθηκε πριν από ένα περίπου χρόνο και προκάλεσε αίσθηση, καθώς συνδυάζει tablet και smartphone σε ένα πακέτο. Η κεντρική μονάδα είναι το smartphone, το οποίο «κουμπώνει» όποτε θέλει ο χρήστης μέσα σε μια οθόνη 10 ιντσών κι έτσι μετατρέπεται σε tablet. Με άλλα λόγια, η ταμπλέτα είναι ουσιαστικά ένα dock, καθώς δεν περιλαμβάνει δικό της επεξεργαστή, κύκλωμα γραφικών κλπ και άρα είναι άχρηστη ως standalone gadget.

Η τιμή, βέβαια, είναι αρκετά τσιμπημένη. Το smartphone από μόνο του κοστίζει 610 δολάρια, ενώ το πλήρες πακέτο με το tablet, το ακουστικό Bluetooth και το stylus εκτοξεύεται στα 850 δολάρια. Αν ο ενδιαφερόμενος επιλέξει και το physical keyboard -στα πρότυπα του Transformer- η τελική τιμή ανεβαίνει στα 980 δολάρια.

Το πακέτο είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρον, αλλά παραμένει άγνωστο αν θα συγκινήσει το κοινό, δεδομένου ότι είναι αρκετά ακριβό. Βέβαια, η Asus παίζει το χαρτί ότι με αυτά τα λεφτά ο πελάτης παίρνει και tablet και smartphone, οπότε η τιμή δεν είναι εξωπραγματική.


ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου