Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Οι ναυτεργάτες φταίνε για το 10% των κρατήσεων στα... Μετέωρα;


Παρακολουθώ μέρες τώρα την υπόθεση της απεργίας των ναυτεργατών και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει.
Οι ναυτεργάτες είχαν απεργήσει πριν αρκετές μέρες και τότε ασκήθηκε μεγάλη πίεση, κυρίως από τους αγρότες της Κρήτης, για να ανασταλεί η απεργία τους καθώς αυτή ήταν ξαφνική και τα ευπαθή προιόντα των Κρητικών αγροτών δεν θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα προς πώληση, προξενώντας τους έτσι οικονομική ζημιά.
Οι ναυτεργάτες τότε υποχώρησαν πολύ γρήγορα και ανέστειλαν την απεργία τους για κάποιες μέρες ούτως ώστε να μην προκαλέσουν ζημιά στους αγρότες και να μην αμαυρωθεί επικοινωνιακά η απεργία τους.

Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να κάνουν την απεργία τους Μεγάλη Τρίτη και Τετάρτη.
Δύο μόλις μέρες απεργίας, την οποία μάλιστα γνωστοποίησαν αρκετές ημέρες πριν, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να κανονίσουν τις δουλειές τους έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί ξαφνικό πρόβλημα.
Απ' την άλλη, το τετραήμερο της εξόδου του Πάσχα (Μεγάλη Πέμπτη- Δευτέρα του Πάσχα) θα έμενε ανεπηρέαστο, για να μη διαταραχθεί ιδιαίτερα ούτε η τουριστική κίνηση ούτε να εμποδιστεί η πατροπαράδοτη έξοδος από τα αστικά κέντρα.
Θα περίμενε κανείς λοιπόν ότι θα ήταν η πιο... αναίμακτη απεργία του κλάδου, η πιο... ξενέρωτη!
Δε θα άνοιγε μύτη, αν...
ΑΝ;;;

Αν δεν επενέβαιναν τα κανάλια να δημιουργήσουν θέμα από το πουθενά!
Και ξαφνικά η διήμερη απεργία των ναυτεργατών που στην ουσία δεν παρενοχλούσε σχεδόν καθόλου την κοινωνικο-οικονομική ζωή της χώρας, μετατράπηκε στον έξω από εδώ που περνάμε όλοι μια βόλτα για να φωνάξουμε "Απεταξάμην τους ναυτεργάτες!"

Ξαφνικά "μάθαμε" από τα ΜΜΕ πως η έξοδος του Πάσχα γίνεται τη Μεγάλη Τρίτη!
Ξαφνικά "μάθαμε" από τα ΜΜΕ πως από μια διήμερη απεργία που έχει ανακοινωθεί πολλές μέρες θα προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά σε τουρισμό, αγροτική παραγωγή, κτηνοτροφική παραγωγή και διακίνηση, στην έξοδο του Πάσχα, στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό...
Μόνο για το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουγιάμα δεν μάθαμε ότι ευθύνεται η απεργία των ναυτεργατών.


Αν η απεργία ανακοινωνόταν ξαφνικά, εντάξει.
Αν γινόταν Μεγάλη Παρασκευή, εντάξει.
Αν ξεκινούσε ως απεργία διαρκείας, εντάξει.


Αλλά τώρα ποιον ενόχλησε διάολε;
Είναι προφανές ότι ενόχλησε τους εφοπλιστάδες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι έκαναν μια επίδειξη δύναμης, μια πρόβα συντονισμένης προπαγάνδας ενόψει εκλογών.
Έτσι ένα ανύπαρκτο θέμα, το σηκώσανε, το φουσκώσανε, το διαστρεβλώσαν επιστημονικά, το σερβίρανε αναλόγως και βγάζουν καθημερινά στον αέρα όλους όσοι έχουν συμφέροντα από τη μη τέλεση της απεργίας και αποσιωπούν πλήρως την πλευρά των απεργών, αφιερώνοντας στα αιτήματά τους λίγα δευτερόλεπτα έναντι μισαώρου που αφιερωνουν στον αντίλογο.

Ειλικρινά δεν έχω ιδέα περί των αιτημάτων των ναυτεργατών και ούτε είναι κάτι που με καίει αυτή τη στιγμή.
Αυτό που κοιτάζω είναι η αντιμετώπιση που τυγχάνει η απεργία από τα ΜΜΕ και η εξαναγκασμένη αντίδραση του κόσμου σε αυτήν.
Με όσους έχω μιλήσει αυτές τις μέρες και αναφερθεί αυτό το θέμα, όλοι καθυβρίζουν τους ναυτεργάτες, ενώ κανείς δεν μπορέι να μου πει ποιος πλήττεται από αυτήν την απεργία.

Μόλις προηγουμένως έβλεπα στις ειδήσεις ότι οι κρατήσεις στα πασχαλινά τουριστικά θέρετρα είναι στο 10% περίπου της πληρότητάς τους, ενώ πέρυσι βρισκόταν στο 90%!!!
Δηλαδή ο τουρισμός -εσωτερικός ή εξωτερικός- επλήγη ανεπανόρθωτα και εξ ολοκλήρου από τη λαίλαπα των Τροικανών-Κυβερνητικών μέτρων.
Δεν επλήγη από καμία απεργία.
Εκτός αν στα Μετέωρα ή στο Πήλιο πλέον οι τουρίστες ταξιδεύουν με πλοίο...

Μπροστά στην επίμονη λοιπόν ανάγκη να ρίξει το Καθεστώς την ευθύνη της οικονομικής καταστροφής του τουρισμού στους εργαζομένους/απεργούς, δημιουργήθηκε ένα ελεεινό και τρισάθλιο παιχνίδι προπαγάνδας για να στοχοποιηθεί ο ελληνικός λαός για άλλη μια φορά ως υπαίτιος της καταστροφής και ακόμη περισσότερο για να ποινικοποιηθεί το δικαίωμα στην εργασιακή διεκδίκηση.

Όσο φταίνε οι Έλληνες Δημόσιοι υπάλληλοι για την παγκόσμια οικονομική Κρίση, άλλο τόσο φταίνε οι ναυτεργάτες για την πρωτοφανή καταστροφή που βιώνει ο τουρισμός.

ΥΓ.: Ειλικρινά δεν με νοιάζει αν υποκινητές της απεργίας είναι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.
Εδώ διακυβεύονται πολύ σοβαρότερα θέματα, για να εμπλεκόμαστε κι εμείς, ελεύθεροι και ανεξάρτητοι -υποτίθεται- πολίτες, με τα κομματικά παιχνιδάκια του καθενός.
Η πρωτοφανής στοχοποίηση της απεργίας των ναυτεργατών από τα ΜΜΕ είναι άλλο ένα σοβαρό και δείγμα της επικίνδυνης στοχοποίησης όλων των κοινωνικών, πολιτικών και εργασιακών αγώνων που επίκειται ιδιαιτέρως μετά τις εκλογές, αν επικρατήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το Μνημονιακό μπλοκ.
Ας μην τσιμπάμε, λοιπόν, στην προπαγάνδα τους.
Μη ρίχνουμε κι εμείς λάδι στη φωτιά που θα μας κάψουν!
toixo-toixo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου