Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Εισαγγελική έρευνα για όσους έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό

από eThemis 



Την διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να αποδοθούν ποινικές ευθύνες (εφόσον αυτές στοιχειοθετηθούν) σε όσους αποκρύψει περιουσιακά στοιχεία, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Ιωάννη Σακελάκο, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Τσαγγάς.
Ειδικότερα, στην παραγγελία του προς τον κ. Σακελάκο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει: «Ενεργώντας εν προκειμένω κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 35 εδάφιο (β) ΚΠΔ παρακαλούμε όπως ενόψει σχετικών δημοσιευμάτων στον Αθηναϊκό Τύπο (επισυνάπτονται σχετικά δημοσιεύματα) περί αποκρύψεως εκ μέρους σημαντικής μερίδας συμπολιτών μας περιουσιακών τους στοιχείων υποκειμένων σε φορολόγηση, ενεργήσετε τα δέοντα προκειμένου να διερευνηθεί το θέμα για την άσκηση ή μη ποινικής διώξεως σε βάρος των εμπλεκομένων ατόμων στην υπόθεση αυτή».
Την ίδια ώρα απίστευτες περιπτώσεις φοροφυγάδων αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό μιας νοικοκυράς που δήλωνε μηδενικό εισόδημα αλλά ταυτόχρονα είχε καταθέσεις 15 εκατ. ευρώ!
Η περίπτωση αυτή είναι η πιο κραυγαλέα, αλλά όχι η μοναδική που ανέδειξε το θερινό σαφάρι του ΣΔΟΕ, το οποίο στοχευμένα ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς συγκεκριμένων προσώπων και τους διασταυρώνει με τα εισοδήματα που δηλώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου