Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας τη Δευτέρα, κλιμάκιο της τρόικας


  (φωτογραφία αρχείου) (φωτογραφία αρχείου)

Στις εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν στους διαγωνισμούς των μεγάλων δημοσίων έργων, αναμένεται να εστιάσει, σύμφωνα με πληροφορίες,  κλιμάκιο της τρόικας, που θα επισκεφθεί τη Δευτέρα το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στο μικροσκόπιο του κλιμακίου, θα βρεθεί, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο χρόνος και ο αριθμός εκδίκασης των ενστάσεων (ασφαλιστικά μέτρα, αιτήσεις αναστολών, προσφυγές, κ.λπ.) τα οποία εκκρεμούν στο δικαστήριο και αφορούν στα δημόσια έργα, επενδύσεις, περιβαλλοντικές μελέτες κατασκευής μεγάλων έργων.
Το κλιμάκιο της τρόικας, θα υποδεχθεί μετά την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης, του Παναγιώτη Πικραμμένου από τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του δικαστηρίου και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος Κωνσταντίνος Μενουδάκος ενώ στη συνάντηση, παρόντες θα είναι και αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Πληροφορίες, αναφέρουν ότι το κλιμάκιο της τρόικας, θα ζητήσει  από τους δικαστές να ενημερωθεί και για τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις που έχουν μεγάλο οικονομικό αντικείμενο.
Σημειώνεται, ότι πριν από λίγες μέρες το ίδιο κλιμάκιο της Τρόικας είχε επισκεφθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης και ενημερώθηκε από τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Γιάννη Ιωαννίδη και Νικόλα Κανελλόπουλο.
Αντικείμενο της συνάντησης αυτής στο υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν η παρακολούθηση της υλοποίησης των στρατηγικών στόχων του επίμαχου υπουργείου στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων του, ενώ ειδική αναφορά έγινε στην πορεία των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και συγκεκριμένα στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου