Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Απάτη στην Ελλάδα με site πορνό που ζητούσε 100 ευρώ




Πάνω από 5.000 Έλληνες έχουν πέσει θύμα απάτης που έχει στηθεί από επιτήδειους σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος!

Απάτη στην Ελλάδα με site πορνό που ζητούσε 100 ευρώΌπως είπε στο «Ράδιο 9» ο Μανώλης Σφακιανάκης, η απάτη έχει στηθεί ως εξής: μόλις ο χρήστης μπαίνει στην hot ιστοσελίδα, εμφανίζεται ένα μήνυμα το οποίο τον ενημερώνει πως έχει επισκεφθεί site με υλικό παιδικής πορνογραφίας και για τον λόγο αυτό ο υπολογιστής του έχει μπλοκαριστεί από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Οι επιτήδειοι ζητούν από το θύμα 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τον υπολογιστή, ενώ η πηγή του κακόβουλου λογισμικού εντοπίστηκε σε server στην Ουκρανία.
Αν σας τύχει κάτι παρόμοιο, προτείνεται η επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία (F 8 και επιλογή safe mode κατά την εκκίνηση) και στη συνέχεια επαναφορά του συστήματος σε ημερομηνία προγενέστερη από την ημερομηνία που εμφανίσθηκε το μήνυμα (Εργαλεία Συστήματος Επαναφορά συστήματος).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στα 210 6476464 και 210 6476461 ή να στείλετε mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου