Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Βολιβία: Χρησιμοποιούν αλεύρι κόκας για τα τσουρέκια

Βολιβία: Χρησιμοποιούν αλεύρι κόκας για τα τσουρέκια

Παραδοσιακό τσουρέκι με αλεύρι από... κόκα

Οι παραγωγοί κόκας στη Βολιβία έβγαλαν στην αγορά της χώρας για αυτά τα Χριστούγεννα παραδοσιακά τσουρέκια «πανετόν» που... παρασκευάστηκαν με αλεύρι κόκας.
Πρόκειται για ένα νέο προϊόν από τις φυτείες κόκας, τις οποίες χρησιμοποιούν και οι ναρκω-έμποροι για να παρασκευάσουν κοκαΐνη.
Το συγκεκριμένο τσουρέκι βέβαια δεν έχει σχέση με καμία ναρκωτική ουσία.
Η εταιρεία που το παρασκευάζει, η Ebococa, ανακοίνωσε ότι έβγαλε στην αγορά 5.000 τσουρέκια, διευκρινίζοντας ότι η κόκα που περιέχει είναι σε ελεγχόμενες ποσότητες και στη φυσική της μορφή δεν μπορεί να βλάψει την υγεία, αντιθέτως προσφέρει ενέργεια και βιταμίνες.
Το προϊόν στηρίζει και ο πρόεδρος της χώρας Έβο Μοράλες.

Πηγή: tsekouratoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου