Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Εθισμός σε βιντεοπαιχνίδια οδήγησε σε αφαίρεση δικηγορικής άδειας


Σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Πενσυλβάνια, από τον κ. Έσελμαν θα αφαιρεθεί η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος για τρία χρόνια, καθώς αμέλησε δώδεκα τρέχουσες υποθέσεις λόγω του "ιδιαίτερου" εθισμού του 

Ο κατά τα άλλα ικανός και αξιοσέβαστος δικηγόρος Μάθιου Έσελμαν είχε μια συνήθεια που εξελίχθηκε σε αχίλλειο πτέρνα του, καθώς σύμφωνα με την Πειθαρχική Επιτροπή «αγαπούσε να παίζει βίντεο παιχνίδια.»
Όταν η εργασία του ή ο οικογενειακός βίος του γίνονταν αγχωτικός εκείνος στρέφονταν στα βιντεοπαιχνίδια αφιερώνοντας τον περισσότερο  χρόνο  του χαλαρώνοντας στον υπολογιστή, ενώ αμελούσε συστηματικά τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του. Η εν λόγω πρακτική,  κόστισε στο κ. ¨Εσελμαν τρεις συνεργασίες με  δικηγορικά γραφεία, καθώς σύμφωνα με την έκθεση του Πειθαρχικού Συμβούλιου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Πενσυλβάνια, ο «εθισμός» του επηρέασε βαθύτατα την επαγγελματική λειτουργιά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το  Legal Profession Blog, η κατάσταση του κ. Έσελμαν επιδεινώθηκε εφόσον αδυνατούσε να βρει άλλη δουλειά σε δικηγορικό γραφείο και άνοιξε το δικό του. Σε αυτό το βήμα της καριέρας του δεν είχε την υποστήριξη, άλλα και την επίβλεψη των συνάδελφων του, γεγονός που τον οδήγησε βαθύτερα στην εξάρτηση του.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Πενσυλβάνια , από τον  κ. Έσελμαν θα αφαιρεθεί η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος για τρία χρόνια, καθώς αμέλησε δώδεκα τρέχουσες υποθέσεις του και με την συμπεριφορά του αυτή οδήγησε τουλάχιστον έναν πελάτη του να ζητήσει ψυχιατρική θεραπεία για το άγχος που βίωνε ως αποτέλεσμα της εκπροσώπησής του από τον ανωτέρω.
[lawnet]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου