Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Τον Σεπτέμβρη οι πρώτες νέες αστυνομικές ταυτότητες


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την έκδοση νέου τύπου αστυνομικών ταυτοτήτων, που θα έχουν την μορφή πιστωτικής κάρτας, με χαρακτηριστικά ασφαλείας και θα χρησιμεύουν και ως ταξιδιωτικά έγγραφα.
Η έκδοση νέων αστυνομικών ταυτοτήτων στη θέση των παλαιών αφορά Έλληνες πολίτες, είτε διαμένουν στο εσωτερικό της χώρας, είτε στο εξωτερικό. Η έκδοση νέων ταυτοτήτων αποφασίστηκε στο πλαίσιο υιοθέτησης και εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΚ) 2252/2004 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η διαδικασία αντικατάστασης των παλαιών αστυνομικών ταυτοτήτων με τις καινούργιες αναμένεται να ξεκινήσει από το φθινόπωρο και μετά και θα υλοποιηθεί σταδιακά με τρόπο που θα καθορίσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανά χρονολογική σειρά έκδοσης και με αλφαβητική σειρά. Προτεραιότητα θα δοθεί στους κατόχους αστυνομικών ταυτοτήτων με παλαιότερες χρονολογίες έκδοσης, ενώ τα παλαιά δελτία αστυνομικής ταυτότητας θα ισχύουν μέχρι και την αντικατάστασή τους από τα καινούργια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου