Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Τουρκικός γάμος με μεγαλοπρέπεια στη Σάμο

Προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ φιλοξένησε το νησί το Σαββατοκύριακο 23 & 24 Ιουνίου), προσκεκλημένους σε γάμο αλά τουρκικά. Ο λόγος για τον γάμο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (23/06) στις 8.30 το βράδυ στο Ξενοδοχείο ΔΟΡΥΣΣΑ, μεταξύ δύο νεαρών δικηγόρων της Gozde Cankaya και του Ali Can Kolay, κόρης βιομηχάνου και γιού δικηγόρου από την Κωνσταντινούπολη.
gamos
Η Σάμος επιλέχτηκε από τον πατέρα του γαμπρού ο οποίος είχε επισκεφθεί τη Σάμο και πρότεινε στο ζευγάρι να κάνουν τον γάμο κάτι που δέχτηκαν με μεγάλη χαρά. Να σημειώσουμε ότι ο Τούρκος δικηγόρος είναι προσωπικός φίλος του Σαμιώτη εφοπλιστή Νίκου Σούτου, ο οποίος συνέβαλε στην όλη προσπάθεια για την τέλεση του κοσμικού αυτού γεγονότος στο νησί. Οι καλεσμένοι ήταν 150 άτομα μεταξύ των οποίων ο μεγιστάνας Κοτς ο πλουσιότερος Τούρκος με την συζυγό του, αστέρες του καλλιτεχνικού στερεώματος και γενικότερα η ελίτ της Τουρκικής κοινωνίας.
Έφτασαν στη Σάμο με ιδιωτικά σκάφη τα οποία κοσμούσαν την Μαρίνα Πυθαγορείου αλλά και την παραλία του ξενοδοχείου. Την διοργάνωση είχαν αναλάβει οι οικογένειες σε συνεργασία με τον διευθυντή του ξενοδοχείου και όλο το προσωπικό που φρόντισε οι καλεσμένοι να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα προσκλητήρια εκτός από το κάλεσμα, είχαν οδηγίες τουριστικού οδηγού για το τι μπορούν να δουν στην Σάμο, ποια μέρη να επισκεφθούν, τι τοπικά προϊόντα θα αγοράσουν. Επίσης η πρόσκληση απαιτούσε από τις γυναίκες στον γάμο «Καλοκαιρινή Κομψότητα» καθώς ο γάμος θα γινόταν στην παραλία.
Την Παρασκευή το βράδυ (22/06), οι καλεσμένοι πέρασαν μια αξέχαστη ελληνική βραδιά στην πλατεία του χωριού που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Ξενοδοχείο ΔΟΡΥΣΣΑ όπου διασκέδασαν με την ορχήστρα του Μανόλη Σάββα και το χορευτικό των Μυτιληνιών. Η βραδιά του γάμου ήταν επιμελημένη στην λεπτομέρεια. Ο αστερίας επικρατούσε στον στολισμό σε συνδυασμό με το λευκό, ενώ και στο μενού επιλέχτηκαν τα θαλασσινά. Τον πολιτικό γάμο τέλεσε ο δήμαρχος Σάμου κ. Στέλιος Θάνος ενώ όλη η τελετή είχε ευρωπαϊκό αέρα και όχι ανατολίτικο.
Να ευχηθούμε στο ζευγάρι κάθε ευτυχία και να υπάρξουν και άλλα τέτοια κοσμικά γεγονότα που αποτελούν διαφήμιση για το νησί σε όλο τον κόσμο, μιας και ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και πολλοί Ευρωπαίοι επιχειρηματίες.
Βιολέτα Τριπόδη radiocafe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου