Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η πρώτη ιδιωτική Νομική Σχολή στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του EPLO Οι εγκαταστάσεις της θα βρίσκονται στα Λέγραινα Σουνίου, ενώ τα μαθήματα θα διεξάγονται στην αγγλική.


Η πρώτη ιδιωτική Νομική Σχολή στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του EPLO
Η πρώτη ιδιωτική Νομική Σχολή θα ξεκινήσει την λειτουργία της το φθινόπωρο του 2013 στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO – European Public Law Organization), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ».
Οι εγκαταστάσεις της θα βρίσκονται στα Λέγραινα Σουνίου, ενώ τα μαθήματα θα διεξάγονται στην αγγλική. Αρχικά η έναρξη των μαθημάτων είχε προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2012, όμως λόγω των εθνικών εκλογών η σχετική διαδικασία έχει καθυστερήσει. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) αποτελεί διεθνή οργανισμό ελληνικής πρωτοβουλίας, που ιδρύθηκε με διεθνή συνθήκη το 2007.
Μέλη του οργανισμού είναι ήδη 13 κράτη και 57 Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, ενώ Διευθυντής του είναι ο Έλληνας ακαδημαϊκός Σπυρίδων Φλογαϊτης. Ακριβώς λόγω της φύσεως του EPLO ως διεθνούς οργανισμού, δεν φαίνεται εξ αρχής να τίθεται ζήτημα αντισυνταγματικότητας, λόγω της απαγόρευσης του άρθρου 16 του Συντάγματος.[lawnet.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου