Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκίνησε η εφαρμογή της ρύθμισης για το αυξημένο κόστος στα Μεγαρόσημα

 

Πλέον οι Δικηγόροι  πρέπει να επιφυλάσσουμε ιδιαίτερη μεταχείριση στα πολυτελή μεγαρόσημα 


Μετά την δημοσίευση στο ΦΕΚ του ν. 4043/13-2-2012 για τα “Μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα καταστήματα κράτησης και άλλες διατάξεις” σήμερα ξεκίνησε η εφαρμογή των διατάξεων σχετικά με την αύξηση του κόστους των μεγαροσήμων στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

δείτε εδώ το σχετικό νόμο
δείτε εδώ την σχετική ανακοίνωση για τα μεγαρόσημα


Ενδεικτικά:
- για την κατάθεση αίτησης περί έκδοσης πιστοποιητικού μη δημοσίευσης διαθήκης απαιτούνται πλέον 3 ευρώ μεγαρόσημα δηλαδή 6 μεγαρόσημα ονομαστικής αξίας 0,5 €, καθώς και 2 ευρώ μεγαρόσημα για κάθε αντίγραφο του πιστοποιητικού, δηλαδή 4 μεγαρόσημα των 0,5 € (χωρίς να υπολογισθεί η εισπραττόμενη προμήθεια από τους πωλητές).  Σύνολο τουλάχιστον 10 μεγαρόσημα για ένα αντίγραφο.
- για την λήψη τεσσάρων αντιγράφων επικυρωμένων αποφάσεων Μονομελούς Πλημμελειοδικείου απαιτούνται 24 μεγαρόσημα ονομαστικής αξίας 0,5 € το ένα ή αλλιώς 12 € χωρίς την σχετική προμήθεια.
- για την λήψη τεσσάρων αντιγράφων επικυρωμένων αποφάσεων Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων απαιτούνται 40 μεγαρόσημα ή 20 ευρώ χωρίς την προμήθεια.

Μετά την επιβολή Φ.Π.Α. 23%, την αλματώδη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την επιβολή τέλους επιτηδεύματος, την μείωση του αφορολογήτου ορίου (και άλλα μέτρα ων ουκ έστιν αριθμός) συρρικνώνεται δραματικά το εισόδημα των δικηγόρων με μια ρύθμιση που αφορά, δήθεν, τα έσοδα του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.) και υποτίθεται πως “χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα για την ανέγερση, επισκευή και συντήρηση δικαστικών μεγάρων και καταστημάτων κράτησης“.[e-themis]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου