Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Κοινή δράση Δικηγορικών Συλλόγων, ΙΣΑ και ΤΕΕ


 
 
Κοινή δράση απέναντι στην «αποδόμηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου» αποφάσισαν τρεις επιστημονικοί φορείς. Πρόκειται για συντονιστική επιτροπή  των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, τον  Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, που προχωρούν σε κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις, συγκροτούν ειδικές επιτροπές που «θα επεξεργαστούν ένα εφαρμόσιμο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας και εξόδου της από την παρούσα κρίση» και καλούν τους πολίτες σε «μποϋκοτάζ» των γερμανικών προϊόντων.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που  πραγματοποίησε η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στην οποία συμμετείχαν επιπλέον οι πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Χρήστος Σπίρτζης, αποφασίστηκε οι τρεις επιστημνικοί φορείς να:

-   Πραγματοποιήσουν κοινή απεργία και αποχή από τα καθήκοντα τους

-   Διοργανώσουν ημερίδα για την ανάδειξη των κοινών προβλημάτων των μελών των τριών επιστημονικών φορέων

-   Αναλάβουν ποικίλες δράσεις για την ενημέρωση των αντίστοιχων φορέων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης

-   Διοργανώσουν εκδήλωση κατάθεσης και καταγραφής προβληματισμών και ανταλλαγής απόψεων στις Βρυξέλλες

-   Συγκροτήσουν ειδικές επιτροπές οι οποίες που θα επεξεργαστούν ένα εφαρμόσιμο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας και εξόδου της από την παρούσα κρίση

-   Διενεργήσουν ελέγχους σε κτήρια πραγματικά κλειστών αγορών (τραπεζικά καταστήματα, supermarkets, κ.λπ. για θέματα υγιεινής και ασφάλειας πολιτών και εργαζομένων και χωροταξικών και πολεοδομικών παραβάσεων)

-   Πραγματοποιήσουν «μποϋκοτάζ» στα γερμανικά προϊόντα, ενέργεια στην οποία καλούν να ανταποκριθεί επιπλέον το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, ως ελάχιστη και συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας στην έλλειψη αλληλεγγύης που ως Ευρωπαίοι εταίροι θα αναμέναμε από τη Γερμανία

-   Καταβάλλουν κοινή προσπάθεια για τη δημιουργία ενός δείκτη προστασίας όλων των πολιτών και βελτίωση του κοινωνικού κράτους.

Δηλώσεις

Ο κ. Σπιρτζής ανάφερε ότι η οικοδομή παρουσιάζει πτώση 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, τη στιγμή μάλιστα που αυξάνονται όλα τα δομικά υλικά. Ο ίδιος ανέφερε πως τα μέτρα που επιβάλλονται είναι λογιστικού τύπου και πρέπει να λογοδοτήσουν οι κυβερνήσεις που έλεγαν ότι θα ξεπεραστούν σύντομα τα προβλήματα της χώρας μας. Καταφέρθηκε μάλιστα κατά των Γερμανών λέγοντας πως έχουν προσβάλει με λόγια και με έργα την Ελλάδα και το μόνο που «απομένει είναι να βάλουν τη γερμανική σημαία στην Ακρόπολη».

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Σπιρτζής ανέφερε: ««Υπάρχει έλλειμμα σχεδίου για την διάσωση της χώρας και από την Κυβέρνηση και από την Τρόικα. Πρέπει να αναπτύξουμε δράσεις για να αντισταθούμε στην λαίλαπα. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για όσους θέλουν να παρουσιάσουν ως δεσμεύσεις της χώρας ρυθμίσεις που υπαγορεύονται από συμφέροντα».

Ο κ. Πατούλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο ιατρικός κλάδος μαστίζεται αφού του 25% των γιατρών είναι άνεργοι ή ημιαπασχολούμενοι και επισήμανε: «Ακόμη και ο μπακάλης μπορεί να ανοίξει ιατρείο με βάσεις τις ρυθμίσεις που πέρασαν. Είναι απαράδεκτο και αντισυνταγματικό. Αυτό το νομοθέτημα πρέπει να καταργηθεί».

Από την πλευρά του ο κ. Αδαμόπουλος πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, χαρακτήρισε  «προσβολή της Δημοκρατίας» τα μέτρα που απαιτεί η Τρόικα να ληφθούν τα οποία – όπως είπε - προσβάλλουν τους συνταγματικούς θεσμούς της χώρας μας. «Προβάλλονται συνεχώς αξιώσεις υπό την απειλή της μη εκταμίευσης κάποιας δόσης. Θέλουν συνεχώς να παρουσιάζουν τους δικηγόρους ως πλούσιους. 8.000 συνάδελφοι δεν έχουν καμία παράσταση στα δικαστήρια. Θα φύγουν φέτος περισσότεροι από 1000 ή 1500. Το άνοιγμα έχει επέλθει», τόνισε ο κ. Αδαμόπουλος.

Οι τρεις φορείς σε κοινή ανακοίνωσή τους ξεκαθαρίζουν πως οι πρωτοβουλίες τους «δεν είναι στο πλαίσιο ενός αγώνα συντεχνιών, όπως κάποιοι θα θέλουν να παρουσιάσουν, αλλά βασίζονται στο τρίπτυχο του κοινωνικού κράτους, του κράτους δικαίου και μιας κοινωνίας αειφόρου ανάπτυξης και αλληλεγγύης».

Επίσης, καταδικάζουν απερίφραστα την «φαλκίδευση των δικαιωμάτων του πολίτη», τον «αναμφισβήτητα στρεβλό τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτός ο «εκσυγχρονισμός» δήθεν της ελληνικής κοινωνίας και των κρατικών δομών» αλλά και την «ανεξέλεγκτη δράση εξωθεσμικών και δημοκρατικά ανομιμοποίητων παραγόντων οι οποίοι – υπό την ανοχή δυστυχώς της πολιτικής ηγεσίας του τόπου – καταλήγουν να υποκαθιστούν τις συνταγματικά προβλεπόμενες εξουσίες».
[protothema.gr]

1 σχόλιο:

  1. Ειναι για να τους περνει κανεις με τις λεμονοκουπες. Η βουλη ειναι γεματη απο αυτα τα λαμογια και αυτοι οι συλλογοι αποτελουν μια απο τις βασικοτερες εστιες μολυνσης για την Ελληνικη οικονομια. Εγω δεν καταλαβαινω πως ειδικα για τους Μηχανικους και τους Δικηγορους εχει επιβληθει κοστος για τον πολιτη με νομοθετικες διαταξεις, οπου σε ολες τις υπολοιπες Ευρωπαικες χωρες το κοστος αυτο ειναι προαιρετικο. Για τους γιατρους δεν θελω να γραψω τιποτα, ειναι γωστη η επιστημονικη τους απατεωνια, με την υπερσυνταγογραφηση, τα μοσχευματα κτλ
    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ, ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΚΛΕΙΣΑΝΕ Η' ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΓΙΝΕ ΑΣΥΜΦΟΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΤΙΖΟΥΝ ΒΙΛΕΣ ΜΕ ΠΙΣΙΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή