Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ : Πρόταση για λουκέτο στα δικαστήρια από 17 Σεπτεμβρίου

Σε θέση… μάχης οι δικαστικοί λειτουργοί, καθώς συνεδριάζουν σήμερα το μεσημέρι τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των δικαστικών ενώσεων, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της νέας μείωσης του μισθολογίου τους.
Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους έξι μέλη του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (Νικόλαος Σαλάτας και Βαρβάρα Πάπαρη, εφέτες μέλη ΔΣ, Μαργαρίτα Στενιώτη και Δημοσθένης Βλάχος, πρωτοδίκες αναπλ. γεν. γραμ. και β’ αντιπρόεδρος αντίστοιχα, Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, πρωτοδίκης, μέλος ΔΣ, και Σταματία Γκαρά, ειρηνοδίκης, ταμίας), θα προτείνουν να μην ανοίξουν τα δικαστήρια την πρώτη μέρα του δικαστικού έτους (17 Σεπτεμβρίου) και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «αναξιοπιστία των κυβερνώντων, οι οποίοι, συναγωνιζόμενοι τους προηγούμενους, συνεχίζουν την ολοκληρωτική επίθεσή τους κατά της ελληνικής κοινωνίας» και τονίζουν:
«Αφού ανέλαβαν την εξουσία, προβαίνουν, εν ονόματι μιας διαρκούς και επαναληπτικά διαψευδόμενης εξόδου από την ”κρίση”, στη λήψη νέων επώδυνων μέτρων, τα οποία, πέρα από την οικονομική τους διάσταση, περιστέλλουν βάναυσα τη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία του Ελληνα δικαστή. Κι όλα αυτά, χρησιμοποιώντας το ψεύδος περί προνομιούχων δήθεν δικαστών, προκειμένου να εξασφαλίσουν την υποστήριξη της κοινής γνώμης στην επίθεσή τους κατά της Δικαιοσύνης».
Πηγή: www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου