Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Νορβηγία: «Περισσότερη δημοκρατία» ως απάντηση στις επιθέσεις


Ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να «νιώσει φόβο ή απειλή» λόγω της διπλής επίθεσης της Παρασκευής κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 76 άνθρωποι.
Πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις είχαν σχεδιαστεί ώστε να σπείρουν τον πανικό, αλλά οι Νορβηγοί «θα σταθούμε αποφασισμένοι για την προστασία των αξιών μας».
Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Νορβηγία είναι μία «ανεκτική και ανοιχτή κοινωνία» που δεν θα αποδεχθεί ποτέ τη βία. Ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για μία επίθεση στις «θεμελιώδεις αξίες» της Νορβηγίας  τη δημοκρατία και την ανοιχτή κοινωνία  και ότι η απάντηση θα είναι «περισσότερη δημοκρατία, πιο ανοιχτή κοινωνία».
Ο Nορβηγός πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η χώρα θα αποτιμήσει την αντίδραση της αστυνομίας και θα αναθεωρήσει τα μέτρα ασφαλείας μετά από μία περίοδο πένθους για την τραγωδία.
«Η οργάνωση και οι ικανότητες της αστυνομίας θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης», επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ πρόσθεσε ότι είναι ανοιχτός σε έναν διάλογο για την ασφάλεια.
Εκτίμησε ακόμα ότι οι επιθέσεις θα αυξήσουν το ενδιαφέρον των Νορβηγών για την πολιτική.
«Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα (αυτής της επίθεσης) θα είναι η αυξημένη συμμετοχή, περισσότερη πολιτική δραστηριότητα», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.
[NAFTEMPORIKI.GR]

1 σχόλιο:

  1. Καλορίζικο το μπλογκάκιο !!
    Ο τίτλος της σελίδας όλα τα λεφτά !!

    Γράφεις ότι "μπορεί κανείς να λάβει απαντήσεις σε νομικά ζητήματα" , ΟΚ εντάξει, ότι νομικό πρόβλημα έχω, θα σε επισκέπτομαι εδώ , να μου το λύνεις :)
    Πλάκα κάνω , πολλούς χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή