Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των καταπατημένων εκτάσεων αναμένεται να περιλαμβάνει το νέο πακέτο της διευθέτησης των παρανομιών και παραβιάσεων χρήσης γης.

Το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα αποφάσισε να προχωρήσει σε ρύθμιση, για την «τακτοποίηση» των καταπατημένων εκτάσεων ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε χιλιάδες καταπατητές έναντι τιμήματος να αποκτήσουν τίτλους κυριότητας για τα ακίνητα (δημόσια και ανταλλάξιμα) που κατέχουν αυθαίρετα.
Δηλαδή, ανάλογα με την περιοχή, την αντικειμενική αξία, την έκταση και τα χρόνια καταπάτησης θα υπολογιστεί η αποζημίωση, την οποία θα πληρώσουν οι καταπατητές.

Η αποζημίωση θα βεβαιώνεται αυτόματα στον αυθαίρετο χρήστη μέσω του Taxis. Τα πρωτόκολλα αποζημίωσης οριστικοποιούνται μετά την πάροδο 30 ημερών αν ο καταπατητής δεν προχωρήσει σε ένδικα μέσα. Τότε βεβαιώνεται το χρέος στην εφορία μέσω του Taxis.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε διαγωνισμό για την πλήρη ψηφιοποίηση όλων των δημοσίων και ιδιωτικών κτημάτων. Περισσότερα από 90.000 δημόσια κτήματα, 41.000 ανταλλάξιμα, 40.000 απαλλοτριώσεις, 6.500 προκαθορισμένοι αιγιαλοί και το σύνολο της εδαφικής επιφάνειας της χώρας θα αναρτηθεί σε ειδική ηλεκτρονική σελίδα.
[ LawyersVoice]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου