Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Καθήκοντα οδηγού ασθενοφόρου ανέλαβε ο διευθυντής του νοσοκομείου Σάμου


Καθήκοντα οδηγού ασθενοφόρου ανέλαβε ο διευθυντής του νοσοκομείου Σάμου
 
Ελλείψει προσωπικού αναγκάστηκαν να πάρουν το ασθενοφόρο ο διευθυντής του νοσοκομείου Σάμου, Μιχάλης Καραβασίλης, ο προϊστάμενος τεχνικής υπηρεσίας του ιδρύματος Σπύρος Δεληγιάννης και ο ειδικευόμενος γιατρός κ.Μπάρλας, προκειμένου να μεταφέρουν ηλικιωμένο άνδρα από την πόλη της Σάμου.

Η αλλαγή ρόλων έγινε καθώς ο ένας και μοναδικός οδηγός ασθενοφόρου που κάλυπτε την βάρδια για όλο το νησί βρισκόταν στους Δρακαίους περίπου 60 χλμ. μακριά από το νοσοκομείο!

Εδώ και αρκετούς μήνες μετά και τη συνταξιοδότηση κάποιων οδηγών ασθενοφόρων τόσο του νοσοκομείου όσο και του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου που εξυπηρετεί τη Δυτική Σάμο υπάρχουν βάρδιες στο 24ωρο που καλύπτονται μόνο από ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Να σημειωθεί ότι το ΕΚΑΒ που ξεκίνησε να λειτουργεί στη Σάμο πριν 3 χρόνια περίπου με εννέα άτομα προσωπικό έχει μείνει με έξι.

Στο νοσοκομείο υπάρχουν μόνο τρεις οδηγοί με αποτέλεσμα για να βγουν οι βάρδιες με τα ρεπό και τις άδειες ,να υπάρχουν μέρες που το νησί καλύπτεται για αρκετές ώρες μόνο από ένα ασθενοφόρο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ηδη υπάρχουν διαμαρτυρίες από τη δυτική πλευρά που μένει ουσιαστικά ακάλυπτη κάποιες φορές αφού από τον περασμένο Ιούνιο όταν δεν μπορεί να καλυφθεί η βάρδια με το προσωπικό του Νοσοκομείου κάνουν την βάρδια οι οδηγοί από το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου.

Από την πλευρά της διοίκησης έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές με το αρμόδιο υπουργείο αλλά και την διοίκηση του ΕΚΑΒ που απάντησε λέγοντας ότι κατανοεί το πρόβλημα αλλά δεν μπορεί να προσλάβει άλλο προσωπικό λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης.

Πάγιο αίτημα και του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο είναι να στελεχωθεί πλήρως το ΕΚΑΒ και να επεκταθεί σε όλο το νησί .

Η αγωνία όλων είναι τι θα γίνει εν όψει της θερινής περιόδου που αναμένεται η κίνηση να είναι αυξημένη και ο πληθυσμός του να διπλασιαστεί άρα και οι ανάγκες του νοσοκομείου. [πηγή:tanea.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου