Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Νέα σαρκοφάγος κατασκευάζεται στο σταθμό του Τσερνόμπιλ

Ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς στην τελετή θεμελίωσης. Πίσω του, η παλιά σαρκοφάγος έχει επικίνδυνες ρωγμές.
Ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς στην τελετή θεμελίωσης. Πίσω του, η παλιά σαρκοφάγος έχει επικίνδυνες ρωγμές.   (Φωτογραφία:  Associated Press )


Κίεβο
Ανήμερα της επετείου της χειρότερης πυρηνικής καταστροφής στην ιστορία, η Ουκρανία άρχισε την Πέμπτη την κατασκευή μιας νέας σαρκοφάγου γύρω από την κατεστραμμένη Μονάδα 4 του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ. Το τσιμεντένιο περίβλημα που κατασκευάστηκε πρόχειρα μετά το ατύχημα έχει παρουσιάσει ρωγμές, από τις οποίες θα μπορούσαν να απελευθερωθούν μεγάλες ποσότητες ραδιενεργής σκόνης.

Ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς ήταν παρών στην τελετή θεμελίωσης, βαθιά μέσα στη ζώνη εκκένωσης γύρω από το Τσερνόμπιλ, μια μολυσμένη περιοχή έκτασης 2.600 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη βόρεια Ουκρανία.

Είκοσι έξι χρόνια μετά την έκρηξη στον αντιδραστήρα 4, ο απολογισμός της τραγωδίας παραμένει ακόμα ασαφής.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσαν το 2005 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας και άλλοι επίσημοι φορείς, 26 εργάτες που διαχειρίστηκαν την κρίση τις ημέρες μετά το ατύχημα πέθαναν από έκθεση σε ραδιενέργεια.

Η έκθεση εκτιμούσε επίσης ότι προκλήθηκαν 4.000 επιπλέον κρούσματα καρκίνου του θυρεοειδή σε παιδιά, αν και παραμένει ασαφές αν αυτή η παρατηρούμενη αύξηση ήταν πραγματική, ή αν οφείλεται στην καλύτερη καταγραφή των περιστατικών καρκίνου.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, την οποία αμφισβητεί η Greenpeace και άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις, δεν υπάρχουν ενδείξεις για αύξηση του κινδύνου λευχαιμίας ή συμπαγών καρκινικών όγκων.

Το νέο κέλυφος από μπετόν και χάλυβα θα έχει ύψος 105 μέτρα, μήκος 150 μέτρα και πλάτος 260 μέτρα.

Η νέα σαρκοφάγος και οι γύρω εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων ένας χώρος αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων, θα κοστίσουν περίπου 1,31 δισ. δολάρια και θα ολοκληρωθούν το αργότερο ως το 2015, έγινε γνωστό από Ουκρανούς αξιωματούχους.

Μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού καλύπτεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ιαπωνία.

Μετά την ολοκλήρωση της νέας σαρκοφάγου, οι αρχές ενδέχεται να επιχειρήσουν να απομακρύνουν το παλιό περίβλημα αλλά και την άγνωστη ποσότητα ραδιενεργών υλικών που παραμένουν στο διαλυμένο δάπεδο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Ένα νέο συνθετικό ναρκωτικό φτάνει στην Ευρώπη κάθε εβδομάδα

Φυαλίδια με «υγρό ecstasy» που κατασχέθηκαν στην Ισπανία. Οι χρήστες συνήθως δεν γνωρίζουν τι ακριβώς παίρνουν
Φυαλίδια με «υγρό ecstasy» που κατασχέθηκαν στην Ισπανία. Οι χρήστες συνήθως δεν γνωρίζουν τι ακριβώς παίρνουν   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Λισαβόνα
Κυρίως λόγω της αύξησης των διαδικτυακών καταστημάτων που πωλούν ψυχοδραστικές ουσίες απευθείας στους νέους, σχεδόν ένα νέο ναρκωτικό εμφανίζεται κάθε εβδομάδα στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης για τα Ναρκωτικά και τον Εθισμό (EMCDDA).

Στη διάρκεια του 2011 αναγνωρίστηκαν 49 νέα ναρκωτικά, συγκριτικά με 41 το 2010. Οι περισσότερες από αυτές τις ουσίες ήταν συνθετικά κανναβινοειδή (μιμούνται δηλαδή τη δράση της κάνναβης) και συνθετικές καθινόνες (που μιμούνται τη διεγερτική δράση του φυτού κατ).

Συνθετικά ναρκωτικά ονομάζονται συνήθως οι ουσίες που παράγονται με χημική τροποποίηση γνωστών ναρκωτικών, έτσι ώστε να μην καλύπτονται πλέον από τη νομοθεσία. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μεφεδρόνη, μια διεγερτική ουσία σχεδιασμένη να μιμείται το φυτικό ναρκωτικό κατ, η οποία πωλούνταν ελεύθερα ως «τροφή για φυτά»).

Οι ουσίες αυτές παρασκευάζονται συνήθως σε αυτοσχέδια εργαστήρια και μπορεί να περιέχουν επικίνδυνες προσμίξεις.

«Βλέπουμε πλέον τα νέα ναρκωτικά να προωθούνται σε ελκυστικά πακέτα μέσω του Διαδικτύου, ή να πωλούνται σε κέντρα διασκέδασης και στο δρόμο» σχολίασε ο διευθυντής της υπηρεσίας Βόλφγκανγκ Γκέτζ.

Πρόκειται για ένα «επικίνδυνο παιχνίδι ρώσικης ρουλέτας που παίζεται από όσους καταναλώνουν μια αυξανόμενη ποικιλία από διάφορες σκόνες, χάπια και μείγματα, χωρίς επαρκείς γνώσεις για το τι περιέχουν».

Όπως επισημαίνει η EMCDDA, με έδρα τη Λισαβόνα, ο αριθμός των διαδικτυακών καταστημάτων που πωλούν τουλάχιστον μία ψυχοδραστική ουσία υπερδιπλασιάστηκε από τα 314 τον Ιανουάριο του 2011 στα 690 τον φετινό Ιανουάριο.

Όπως υπενθυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο, έρευνα του Ευρωβαρόμετρου το 2011 έδειχνε ότι το 5% των ανθρώπων που απάντησαν στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών παραδεχόταν ότι είχε χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μία φορά «νόμιμα» ναρκωτικά.

Οι χρήστες αυτοί βρίσκουν τις ουσίες από φίλους (54%), σε πάρτι ή σε κλαμπ (37%), σε ειδικά καταστήματα (33%) και στο Διαδίκτυο (7%).
Newsroom ΔΟΛ

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Το «Αρχιπέλαγος» καταγγέλλει ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου και η απάντηση του Αρχιπελάγους

22
Δελτίο – Καταγγελία για το «Αρχιπέλαγος», όσον αφορά στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κος Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους. «Καταγγέλλουμε την κωλυσιεργία της μη-κερδοσκοπικής, μη-κυβερνητικής οργάνωσης «Αρχιπέλαγος – Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας» που είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή των προσλήψεων ανέργων συμπολιτών μας, μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Ιδιαίτερα, καταγγέλλουμε το «Αρχιπέλαγος» που ως δικαιούχος του προγράμματος ¨Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Περιφερειακή Ενότητα Σάμου¨, διέρρευσε – επιλεκτικά - σε διαφόρους φορείς και φυσικά πρόσωπα, τον πίνακα επιτυχόντων πριν την ανάρτησή του στους κοινοποιημένους από το πρόγραμμα κόμβους ενημέρωσης/πληροφόρησης των συμπολιτών μας.
Εάν οι προσλήψεις είχαν ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος του προγράμματος, οι επιτυχόντες θα είχαν ήδη προσληφθεί από 16-04-2012», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου και καταλήγει: «Οι καθυστερήσεις, οι τακτικισμοί και οι επιλεκτικές διαρροές του δικαιούχου, τόσο για το χρόνο που επιλέχθηκε να γίνουν, όσο και από τον τρόπο και μεθόδους που συνοδεύουν τα προαναφερόμενα, μας δημιουργούν ερωτηματικά, καθότι οι διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος ήταν ξεκάθαρες από την αρχή και σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε το « Αρχιπέλαγος» με τους φορείς του προγράμματος και το οποίο είχε κατατεθεί και εγκριθεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης».
Σαμιακό Βήμα



ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ: Απάντηση στην καταγγελία του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου

Σε απάντηση της καταγγελίας του αντιπεριφερειάρχη Σάμου περί κωλυσιεργίας του Αρχιπελάγους στο ζήτημα των προσλήψεων για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης, το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας δηλώνει τα παρακάτω:
Κατανοούμε πλήρως την αγωνία του αντιπεριφερειάρχη Σάμου να αποδείξει λίγες μέρες πριν τις εκλογές το… μέγεθος της προσφοράς του στον τόπο και να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που επιτάσσει η κομματική του ιδιότητα. Ωστόσο με τη στάση αυτή εμπλέκει εκατοντάδες άνεργους συμπολίτες μας σε πολιτικά παιχνίδια, αδυνατώντας να κατανοήσει την αγωνία και την προσμονή τους για ένα μεροκάματο και μία, έστω και προσωρινή, εργασία.
Η καταγγελία του αντιπεριφερειάρχη Σάμου είχε λάθος αποδέκτη. Σαν ελάχιστο δείγμα υποστήριξης των συμπολιτών του, θα περιμέναμε να καταγγείλει το Υπουργείο Εργασίας που αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα ανακοίνωσε την αναστολή των διαδικασιών υλοποίησης του προγράμματος και το οποίο αρνείται να δηλώσει (!) μέχρι σήμερα, γραπτά ή προφορικά και παρά τις επίμονες προσπάθειες του Αρχιπελάγους, ότι εγγυάται την τακτική και έγκαιρη καταβολή των επιχορηγήσεων προς το Αρχιπέλαγος για να μπορέσει με τη σειρά του να καταβάλει του μισθούς στους εργαζομένους του προγράμματος.
Το Αρχιπέλαγος εδώ και ένα χρόνο που έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από το υπουργείο, αν και έχει δαπανήσει αρκετούς οικονομικούς πόρους, αλλά και έχει απασχολήσει πολλά από τα στελέχη του, για να υλοποιήσει το πρόγραμμα μέχρι σήμερα.
Στις 11/04/2012, ενημερώσαμε γραπτώς τους συμπράττοντες φορείς ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων για το πρόγραμμα και ότι είμαστε έτοιμοι να αναρτήσουμε τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων και να ξεκινήσουμε τη διαδικασία των προσλήψεων και την υλοποίηση του έργου. Μεταξύ άλλων τους ενημερώσαμε για το φλέγον ζήτημα της διαδικασίας καταβολής των μισθών στους ωφελούμενους, ζήτημα για το οποίο επισκεφθήκαμε δύο φορές τα γραφεία της υπηρεσίας στην Αθήνα, αποστείλαμε σχετικό έγγραφο με τα ερωτήματά μας στις 30/03/2012 και μιλήσαμε αρκετές φορές με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας. Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία γραπτή απάντηση στα ερωτήματά μας. Αντίθετα, μας ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα κατατεθεί εμπρόθεσμα η προβλεπόμενη προκαταβολή του προγράμματος. Προφανώς, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία τακτικής και ομαλής καταβολής των μισθών των ωφελουμένων.
Προς τιμήν τους, οι Δήμαρχοι Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, κατανόησαν τον προβληματισμό μας για την πιθανότητα αδυναμίας τακτικής και έγκαιρης καταβολής των μισθών των ωφελούμενων του προγράμματος. Αντιθέτως, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, δια του συμβούλου του, φάνηκε όχι μόνο να μην κατανοεί το πρόβλημα αλλά και να μας αποτρέπει με διάφορους τρόπους από την εκφρασμένη πρόθεσή μας να ενημερώσουμε δημόσια τους ενδιαφερόμενους για τους λόγους καθυστέρησης έναρξης των προσλήψεων.
Κατόπιν τούτου και με σκοπό να μη διαταραχτεί η μέχρι σήμερα καλή συνεργασία με τους συμπράττοντες φορείς του προγράμματος με νεότερη επιστολή μας στις 23/04/2012 τους ενημερώσαμε ότι «…παρότι δεν έχουμε λάβει ακόμη καμία απάντηση στα σοβαρά θέματα που έχουμε θέσει γραπτώς στην Ε.Υ.Δ. του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ», σκοπεύουμε να αναρτήσουμε τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων και να ξεκινήσουμε τη διαδικασία των προσλήψεων, την προσεχή Τρίτη ή Τετάρτη 24-25/04/2012» και ότι σκοπεύουμε να οργανώσουμε ενημερωτικές συναντήσεις με τους προσληπτέους σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους. Επίσης, στην ίδια επιστολή, τους πληροφορήσαμε ότι «...σύμφωνα με τις πάγιες αρχές του Αρχιπελάγους για ειλικρίνεια και σεβασμό απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και την εξυπηρέτηση με τον αποτελεσματικότερο τρόπο των συμπολιτών μας, σκοπεύουμε σε αυτές τις ενημερωτικές συναντήσεις να ενημερώσουμε με κάθε ειλικρίνεια τους ωφελούμενους για την πιθανότητα καθυστέρησης καταβολής των μισθών, λόγω αδυναμίας του υπουργείου να παράσχει εγγυήσεις για την έγκαιρη και τακτική καταβολή των εγκεκριμένων πιστώσεων».
Οι τρεις δήμαρχοι των νησιών συμφώνησαν ότι πρέπει να ενημερωθούν οι υποψήφιοι για την πιθανότητα καθυστέρησης καταβολής των μισθών και ο μόνος από τους συμπράττοντες πουαντέδρασε στην πρόθεση μας για ειλικρινή ενημέρωση, (γιατί άραγε;) ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.
Πράγματι απορούμε και λυπούμαστε που ένα δημόσιο πρόσωπο, απροκάλυπτα και χωρίς κανένα ενδοιασμό, ψεύδεται και καταγγέλλει για καθυστερήσεις, τακτικισμούς και επιλεκτικές διαρροές το Αρχιπέλαγος όταν για κάθε βήμα της διαδικασίας υλοποίησης και για τα πολλά εμπόδια που έχουν παρουσιασθεί έχει ενημερωθεί και γραπτά και προφορικά.
Καταγγέλλουμε και απορρίπτουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια εκμετάλλευσης του Αρχιπελάγους για πολιτικές σκοπιμότητες και κομματική ιδιοτέλεια ενόψει εκλογών.
Για το Αρχιπελάγος, ΙΘΠ
Γιάννης Κουτελίδας
Συντονιστής Επικοινωνίας

Νέα Δημοκρατία: Απαγορεύονται τα κόκκινα μπλουζάκια...


enikos.gr: Δελαστικ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ (1-4-12)

Αξίζει να αφιερώσετε 8 λεπτά να δείτε το ακόλουθο video. Μεγάλες αλήθειες που σίγουρα θα σας προβληματίσουν.

Ξυπνήστε όσο είναι ακόμα καιρός!! ...και εννοείται πριν τις εκλογές...γιατί μετά θα είναι πλέον αργά...!!

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Jumbo Hotel: Ξενοδοχείο μέσα σε Μπόινγκ!

Ο κ. Oscar Dios είναι ένας 37χρονος Ελληνο-αυστραλός επιχειρηματίας… διαφορετικός από τους άλλους. Ο λόγος; Η ιδέα του να μετατρέψει ένα Μπόινγκ 747 σε ξενοδοχείο, δίπλα στο αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης είχε μεγάλη επιτυχία, τόσο πολύ, μάλιστα, που σκέφτεται να κάνει το ίδιο στην Αυστραλία![perierga.gr]
perierga.gr - Jumbo Hotel: Ξενοδοχείο μέσα σε Μπόινγκ!
Πιο συγκεκριμένα, το «συνταξιοδοτημένο» πλέον αεροσκάφος της Singapore Airlines αλλά και η απουσία καταλυμάτων κοντά στο αεροδρόμιο έδωσαν τη… φαεινή ιδέα στον επιχειρηματία να προσφέρει οικονομική διαμονή στους ταξιδιώτες που ήθελαν άμεση γειτνίαση με τον αερολιμένα.
perierga.gr - Jumbo Hotel: Ξενοδοχείο μέσα σε Μπόινγκ!
Έτσι τα 25 δωμάτια του τζάμπο είναι σχεδόν πλήρη καθημερινά, από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του παράξενου αυτού ξενοδοχείου, γεγονός που χαροποιεί τον επιχειρηματία και τον κάνει να προσβλέπει στο προσεχές μέλλον την επέκταση της επιχείρησης και σε άλλα αεροδρόμια του κόσμου.
perierga.gr - Jumbo Hotel: Ξενοδοχείο μέσα σε Μπόινγκ!
Οι τιμές ξεκινούν από 350 δολάρια τη βραδιά για ένα απλό δωμάτιο, ενώ η σουίτα του ξενοδοχείου, που δημιουργήθηκε στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, κοστίζει 500 δολάρια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το προσωπικό φοράει στολές αεροσυνοδών, ενώ το φαγητό σερβίρεται σε «αεροπορικούς» δίσκους! Πώς αλλιώς άλλωστε θα υπήρχε πλήρη… εξομοίωση;
perierga.gr - Jumbo Hotel: Ξενοδοχείο μέσα σε Μπόινγκ!
perierga.gr - Jumbo Hotel: Ξενοδοχείο μέσα σε Μπόινγκ!
perierga.gr - Jumbo Hotel: Ξενοδοχείο μέσα σε Μπόινγκ!
perierga.gr - Jumbo Hotel: Ξενοδοχείο μέσα σε Μπόινγκ!
perierga.gr - Jumbo Hotel: Ξενοδοχείο μέσα σε Μπόινγκ!
perierga.gr - Jumbo Hotel: Ξενοδοχείο μέσα σε Μπόινγκ!
perierga.gr - Jumbo Hotel: Ξενοδοχείο μέσα σε Μπόινγκ!
perierga.gr - Jumbo Hotel: Ξενοδοχείο μέσα σε Μπόινγκ!
perierga.gr - Jumbo Hotel: Ξενοδοχείο μέσα σε Μπόινγκ!
perierga.gr - Jumbo Hotel: Ξενοδοχείο μέσα σε Μπόινγκ!

Νέα δεδομένα στις αναρρωτικές άδειες κύησης και λοχείας

Tη ρητή εξαίρεση των αναρρωτικών αδειών, που σχετίζονται με κύηση και λοχεία,
από τις «συστηματικά επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες» πρότεινε προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης o Συνήγορος του Πολίτη για τον δημόσιο τομέα.


Η ανεξάρτητη αρχή προχώρησε σε αυτή την κίνηση, μετά από καταγγελία γυναίκας υπαλλήλου της γενικής διοίκησης προς τον Συνήγορο του Πολίτη, ότι η υπηρεσία της προσμετρούσε την αναρρωτική άδεια που έλαβε λόγω επαπειλούμενης κύησης, στις «συστηματικά επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες», οι οποίες καταλογίζονται από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια, σε βάρος υπαλλήλων, υποψηφίων για θέσεις ευθύνης.

Την πρόταση έκανε αποδεκτή το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς όπως είχε υποστηρίξει η ανεξάρτητη αρχή, η προσμέτρηση των αδειών που σχετίζονται με κύηση και λοχεία στις «συστηματικά επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες» αποτελεί άμεση διάκριση λόγω φύλου.

Σημειώνεται ότι η νομοθεσία προέβλεπε ότι οι «συστηματικά επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες», μαζί με τις πειθαρχικές ποινές, καταλογίζονται σε βάρος των υποψηφίων για θέσεις ευθύνης από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια, και δύνανται να επιφέρουν την αφαίρεση έως 100 μορίων από τον υποψήφιο (ν. 3839/2010).

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανταποκρινόμενο στις προτάσεις της ανεξάρτητης αρχής, εξέδωσε εγκύκλιο με τη σχετική διευκρίνιση, η οποία κοινοποιήθηκε προς τις υπηρεσίες διοικητικού-προσωπικού του δημόσιου τομέα, που υποχρεούνται να διακρίνουν τις εν λόγω άδειες στα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων τους.

ΤΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΓΑΠ


Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Άκης Τσοχατζόπουλος. Φωτογραφία από τον πρώτο του γάμο!



Πολύς ντόρος έχει γίνει τελευταία για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη. Για να θυμηθούν λοιπόν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι, η κυρία Σταμάτη με τα ακριβά γούστα είναι η δεύτερη γυναίκα του κυρίου Τσοχατζόπουλου, ο οποίος προηγούμενα ήταν παντρεμένος με τη Γερμανίδα Γκούντρουν Μολντενχάουερ.
Ο Άκης και η Γκούντρουν παντρεύτηκαν το 1964 και απέκτησαν μία κόρη κι ένα γιο. Στην πορεία ο Άκης γνώρισε τη Βίκυ και ο... ελληνογερμανικός γάμος έληξε άδοξα!
Τη συνέχεια λίγο πολύ τη γνωρίζουμε... Το 2004, ακολούθησε ο πολιτικός γάμος με τη Βίκυ Σταμάτη στη Θεσσαλονίκη και κατόπιν ο περιβόητος θρησκευτικός γάμος πολυτελείας... στο Παρίσι.[radar.gr]

Help me Vote!!

Το 'helpmevote' είναι μία ηλεκτρονική εφαρμογή που επιτρέπει στους ψηφοφόρους να συγκρίνουν τις απόψεις τους για θέματα πολιτικής και επικαιρότητας με τις θέσεις των υποψηφίων και των κομμάτων, δηλαδή ένας Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου (Voting Advice Application ή VAA). Σύμβουλοι Ψήφου χρησιμοποιούνται σε πολλές χώρες για προεδρικές, βουλευτικές, περιφερειακές ή δημοτικές εκλογές.
Η τελευταία χρονικά εφαρμογή στην Ελλάδα ήταν στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010.
 Ο μηχανισμός είναι απλός: πριν από τις εκλογές, οι θέσεις των υποψηφίων ή των κομμάτων κωδικοποιούνται από μια ομάδα ακαδημαϊκών ερευνητών. Αυτό επίσης μπορεί να γίνει και από τα κόμματα ή αντιπροσώπους τους ή από τους ίδιους τους υποψήφιους σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα. Έπειτα οι ψηφοφόροι καλούνται να συμπληρώσουν το ίδιο ερωτηματολόγιο και να εκφράσουν τις απόψεις τους. Το ηλεκτρονικό σύστημα συγκρίνει τις απαντήσεις των κομμάτων/υποψηφίων με εκείνες που παρέχονται από τους ψηφοφόρους (χρήστες της ηλεκτρονικής εφαρμογής). Το τελικό αποτέλεσμα παρουσιάζει κατάταξη των κομμάτων ή υποψηφίων με βάση το βαθμό συμφωνίας τους με τον κάθε ψηφοφόρο. Ο βαθμός συμφωνίας κόμματος-πολίτη υπολογίζεται με χρήση κατάλληλου στατιστικού συντελεστή.
 Η πρωτοβουλία 'helpmevote' είναι ένα ακαδημαϊκό έργο, που δεν συνδέεται με κανένα πολιτικό κόμμα ή κίνημα ή μέσο ενημέρωσης. Το ερωτηματολόγιο έχει σχεδιαστεί από ερευνητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βάση τη διεθνή σχετική βιβλιογραφία και εμπειρία. Τα πολιτικά κόμματα δεν είχαν καμία επίδραση στο σχεδιασμό του έργου ενώ όλες οι πληροφορίες συγκεντρώθηκαν με την ευθύνη της ερευνητικής ομάδας.
Πατήστε στο  ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ  για να κάνετε το τεστ.

Για κακούργημα οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ για το Champions League

Ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη, του μέλους του δ.σ. Στυλιανού Στεφάνου και του δημοσιογράφου προϊσταμένου του αθλητικού τμήματος Δημήτρη Χατζηγεωργίου.
Η δίωξη αφορά την προσφορά της ΕΡΤ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Champions League για την περίοδο 2012-2015 και ασκήθηκε κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος έκρινε ότι η προσφορά συνιστά μη συνετή διαχείριση της περιουσίας της ΕΡΤ.
Ο κ. Πεπόνης απέρριψε την πρόταση της εισαγγελέως Παπανδρέου να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο και έδωσε εντολή για την άσκηση των διώξεων. Όπως αναφέρεται στην παραγγελία, από τους έξι μάρτυρες που κατέθεσαν οι τέσσερις υποστήριξαν ευλόγως -σύμφωνα με τον εισαγγελέα- συμπεριφορές και δράσεις των υπό δίωξη ιθυνόντων που θεμελιώνουν το αδίκημα της απιστίας.
Ο κ. Πεπόνης σταθμίζει την «κρίσιμη οικονομική συγκυρία» της τρέχουσας περιόδου με τις προσφορές των υπολοίπων καναλιών αλλά και τις καταθέσεις των μαρτύρων που κλήθηκαν. Επισημαίνεται στην παραγγελία του ότι ο ΣΚΑΙ προσέφερε 600.000 ευρώ ετησίως, το MEGA 2 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ-1 3,5 εκατ. ευρώ και η ΕΡΤ 10,8 εκατ. ευρώ χαρακτηρίζοντας ως «κραυγαλέα απόκλιση» την οικονομική προσφορά της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και επισημαίνοντας ότι αυτή “αποκαλύπτει παραβίαση των κριτηρίων της συνετούς οικονομικής διαχείρισης…[ethemis.gr]

My name is Spyros and I am a MALAKAS! (HELLENE??)

Η απάντηση στο video της Κατερίνας Μουτσάτσου...


ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
 
Ακυρώθηκε η στρατιωτική άσκηση βολής στη Σάμο

  
Οι αντιδράσεις κατοίκων και οι επιστολές που απέστειλε το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, οδήγησαν τη Διοίκηση της 79 ΑΔΤΕ στην απόφαση να ακυρώσει την προγραμματισμένη στρατιωτική άσκηση βολής με πραγματικά πυρά από την περιοχή Παλαιομαντριά Παγώνδα, σε στόχους στη χερσαία και θαλάσσια περιοχή «Κυριακού».
 
Έπειτα από συνάντηση με κατοίκους και το κοινοτικό συμβούλιο Παγώνδα, η Διοίκηση της 79 ΑΔΤΕ  αφουγκράστηκε την ανησυχία των κατοίκων και εναρμονίστηκε με τη σχετική διαταγή διαρκούς ισχύος, περί σχεδιασμού των στρατιωτικών ασκήσεων στη βάση λεπτομερών στοιχείων και συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και με τους αρμόδιους περιβαλλοντικούς φορείς.

Το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας επισημαίνει ότι η απόφαση της Διοίκησης 79 ΑΔΤΕ, ανταποκρίνεται στην κοινή λογική, αντικατοπτρίζει το πνεύμα συνεργασίας με την τοπική κοινωνία και σεβασμού στη φυσική κληρονομιά του τόπου.
Ευελπιστούμε αυτή η απόφαση να αποτελέσει οδηγό για αντίστοιχες περιπτώσεις στο μέλλον.

 
Για το Αρχιπελάγος, ΙΘΠ

Γιάννης Κουτελίδας
Συντονιστής Επικοινωνίας

Τα κολπάκια του εκλογικού νόμου και το όριο του 3%

Mελετώντας τον εκλογικό νόμο διαπίστωσα -και δυστυχώς αποδεικνύονται πως είναι έτσι- τα εξής:Είτε ρίξεις λευκό είτε άκυρο είτε δεν πας καθόλου είτε -κι εδώ είναι το ζήτημα- ψηφίσεις κάποιον εκλογικό συνδυασμό αλλά αυτός δεν περάσει το όριο του 3%, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Το ποσοστό κάθε κόμματος υπολογίζεται με βάση το άθροισμα των ψήφων που πήρε κάθε συνδυασμός από όσους πέρασαν το 3%. Αυτές οι ψήφοι θεωρούνται έγκυρες για την κατανομή των εδρών και μόνον αυτές.

Αν λοιπόν είμαστε 1000 πολίτες και 240 από μας θέλουν στην κυβέρνηση το κόμμα π.χ. ΝΔ (!) και το ψηφίσουν, τι δύναμη έχει αυτό;
Ποιο είναι το πραγματικό του ποσοστό;

Έχουμε και λέμε

Από τους
1000 ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)

Έχουμε λοιπόν: Χ = 240*100/1000 = 24%


Με μια λογική αποχή 20% (δηλαδή αν δεν πάνε να ψηφίσουν οι 200), πόσο γίνεται το ποσοστό του;


Από τους 800 ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)


Χ = 240*100/800 = 30% !

Υπάρχουν όμως και τα άκυρα... Αν απ' τους 800 που πήγαν στις κάλπες, οι 50 ρίξουν άκυρο τότε, πόσο γίνεται το ποσοστό του;


Από τους
750 ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)

τώρα έχουμε: Χ = 240*100/750 = 32% !

Κι αν απ' τους 750 οι 60 ρίξουν λευκό, πόσο γίνεται το ποσοστό του;


Από τους 690 ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)


Χ = 240*100/690 = 34,8% !!

Μα καλά, θα μου πείτε, αυτά ίσχυαν πάντοτε. Είναι ο κλασσικός τρόπος του συστήματος για να παίρνουν έδρες που δεν τους αναλογούν.

Ναι, αλλά τώρα οι έδρες δεν μοιράζονται με βάση απλά και μόνο τις «έγκυρες» ψήφους (σα να λέμε οι 690 του παραδείγματός μας) αλλά από το άθροισμα των ψήφων μόνο όσων κομμάτων πέρασαν το 3% -και υπό όρους, η ΝΔ με αυτό το ποσοστό κάνει κυβέρνηση.

Αν δηλαδή, από τους 690 πολίτες, οι 100 συνολικά ψηφίσουν συνδυασμούς που δεν περνούν το όριο του 3% τότε έχουμε και λέμε


Από τους 590 ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)

Πάμε πάλι: Χ = 240*100/590 = 40,7 % !!

Έλα όμως που -με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο- ένα τέτοιο ποσοστό δίνει την απόλυτη πλειοψηφία στη ΝΔ γιατί οι έδρες της θα είναι
Από τους 590 πολίτες ΝΔ θέλουν 240
από τις 250 έδρες πόσες θα πάρει; (Χ;)

και έχουμε τελικά: Χ = 240*250/590 = 101 έδρες

Και επειδή το πρώτο κόμμα παίρνει και «δωράκι» 50 έδρες, η ΝΔ έχει τελικά 151 !


Αν θεωρείτε πως μόνη της η ΝΔ δεν μπορεί να έχει 240 πολίτες στους 1000, βάλτε και τους Πασόκους μαζί. Έτσι κι αλλιώς μαζί θα πάνε αν χρειαστεί να σώσουν το σύστημα.
Πώς πήγαμε από τους 1000 στους 590; Πώς έγινε και ένα κόμμα με πραγματική δυναμική 25% στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, να παίρνει 151 έδρες:


Σε όσες εκλογές έζησα, τέτοιο φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί ούτε και ως ενδεχόμενο. Να πώς γίνεται:

Αν δεν υπήρχε το «δωράκι» των 50 εδρών και εαν οι έδρες μοιράζονταν και στα κόμματα κάτω του 3% η ΝΔ θα έπαιρνε:

Από τους 690 πολίτες ΝΔ θέλουν 240
από τις 250 έδρες πόσες θα πάρει; (Χ;)
Χ = 240*250/690 = 87 έδρες.

Ακόμη και με το δωράκι, θα είχε μόνο 87 + 50 = 137 έδρες...


Αυτά διαπίστωσα φίλοι μου και είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι:


Αν δεν επιθυμείτε με τίποτα μια κυβέρνηση ΝΔ ή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και θέλετε να ψηφίσετε έναν συνδυασμό που κατά τη γνώμη σας δεν πρόκειται να ξεπεράσει το όριο του 3%, σκεφτείτε το καλά και πολύ.

Είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν από αυτούς τους συνδυασμούς που κατά πάσα πιθανότητα ξεπερνούν το όριο. Ειδάλλως οφείλετε να είστε έτοιμοι για μια ακόμη 4ετία όσων μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε.



Έγραψα απλώς τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τα νούμερα κι όπως πάντα. οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.


Αναγνώστης

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Έδωσε το νεφρό της για το αφεντικό της και απολύθηκε


Άφωνη έχει μείνει η κοινή γνώμη από την Αμερικανίδα, που έσωσε την εργοδότριά της, δίνοντας το νεφρό της και μετά απολύθηκε.
Η 47χρονη Ντέμπι Στίβενς δώρισε το νεφρό της για την εργοδότριά της, που αντιμετώπιζε τεράστιο πρόβλημα υγείας. Μετά από λίγο καιρό, τόσο η ίδια όσο και η εργοδότριά της, Τζάκι Μπρούσια, επέστρεψαν στη δουλειά, οπότε και πληροφορήθηκε την απόλυσή της.
Η Τζάκι χάρη στην Στήβενς έδωσε παράταση στη ζωή της, αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν στάθηκε εμπόδιο στο να συνεχίσει να είναι στιγνή επαγγελματίας.
Μόλις η εργαζόμενη επέστρεψε στον χώρο εργασίας της, δεν πληρώθηκε ποτέ τις ώρες υπερεργασίας που είχε δουλέψει και υποβιβάστηκε σε κατώτερη θέση σε άλλο παράρτημα της εταιρείας, 50 μίλια μακριά από το σπίτι της. Φυσικά λίγες μέρες μετά ήρθε και η απόλυση. «Της έδωσα το νεφρό μου και μου πήρε την καρδιά μου» δήλωσε χαρακτηριστικά...
Η Στήβενς, που είναι μια διαζευγμένη μητέρα δύο παιδιών, έχει καταθέσει μήνυση κατά της πρώην εργοδότριάς της και έχει προσφύγει και στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο δικηγόρος της δήλωσε ότι θα καταθέσουν μήνυση και κατά της εταιρείας και θα επιδιώξουν αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων.

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Το προφίλ της προσωπικότητας του Δικηγόρου Τα ευρήματα της έρευνας έχουν ενδιαφέρον, αλλά και πρακτική χρησιμότητα, δεδομένου ότι το δικηγορικό επάγγελμα χαρακτηρίζεται εξ ορισμού από την απαιτητικότητα και την συσσώρευση άγχους

Το προφίλ της προσωπικότητας του Δικηγόρου
Σε τέστ προσωπικότητας υποβλήθηκαν 1800 δικηγόροι-εθελοντές από τέσσερις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες των ΗΠΑ. Το τεστ πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της συμβουλευτικής εταιρείας “Hilderbrandt Baker Robbins” και με τη συνεργασία της εταιρείας “Hogan Assessment Systems”, ενώ στοχεύει στην αξιολόγηση της εργασιακής απόδοσης των στρεσαρισμένων δικηγόρων.
Τα ευρήματα της έρευνας έχουν ενδιαφέρον, αλλά και πρακτική χρησιμότητα, δεδομένου ότι το δικηγορικό επάγγελμα χαρακτηρίζεται εξ ορισμού από την απαιτητικότητα και την συσσώρευση άγχους. Από την ανάλυση των απαντήσεων των δικηγόρων, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι σε περιόδους έντονου στρες οι περισσότεροι δικηγόροι γίνονταν περισσότερο νευρικοί και επικριτικοί για τους άλλους, εμφάνιζαν απροθυμία να πάρουν ριψοκίνδυνες αποφάσεις και ήταν περισσότερο συναισθηματικά αποστασιοποιημένοι προς τους συνεργάτες και τα κοντινά τους πρόσωπα.
Αξιολογώντας τις απαντήσεις των ερωτηθέντων προέκυψαν και μερικά στατιστικά στοιχεία και γενικά συμπεράσματα για την προσωπικότητα των ατόμων που συνήθως επιλέγουν την δικηγορική καριέρα. Το ψυχολογικό προφίλ του δικηγόρου που σχηματίστηκε από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων έχει ως εξής: πρόκειται για έναν άνθρωπο που ενδιαφέρεται για την προσωπική αναγνώριση, όχι όμως σε υπέρτατο βαθμό, αλληλεπιδρά με τους άλλους με άμεσο και ρεαλιστικό τρόπο, μπορεί να φαίνεται ψυχρός κάποιες φορές, είναι αρκετά αυστηρός με τον εαυτό του και τα λάθη του, ταυτόχρονα όμως έχει έντονο ταμπεραμέντο και εκφράζει αυτά που σκέφτεται, του αρέσει να μαθαίνει πράγματα και τον ελκύουν οι δραστηριότητες μέσω των οποίων μαθαίνει.
Οι ερευνητές τόνισαν ότι οι δικηγορικές εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν τα τεστ προσωπικότητας με πολλούς τρόπους, είτε κατά τη διαδικασία της επιλογής προσωπικού και αντιστοίχισης του κατάλληλου ατόμου προς την κατάλληλη θέση, είτε στο πλαίσιο αξιολόγησης του ήδη υπάρχοντος προσωπικού, ώστε να αντιληφθεί ο εργαζόμενος πώς διαχειρίζεται το στρες που φέρει μία θέση ευθύνης και να βελτιωθεί.[lawnet.gr]

Η Κατερίνα Μουτσάτσου σε ένα βιντεάκι με ελληνική ψυχή!

Δεν είμαι δημόσια υπάλληλος, ούτε κλέφτρα και δεν πίνω ούζο, ούτε σπάω πιάτα και δεν φωνάζω ΌΠΑ, στην καθημερινότητά μου! Δεν γνωρίζω τον Γιώργο - Γιάννη - Νίκο - Έλληνα παρόλο που είμαι σίγουρη πως είναι πολύ καλοί άνθρωποι!
Η χώρα μου είναι δημοκρατική, στην πραγματικότητα γέννησε τη δημοκρατία! Μιλάω αγγλικά και πέντε ακόμα ξένες γλώσσες, οι περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα μου μιλούν πολλές ξένες γλώσσες. Προφανώς θα μπορούσα να δείχνω συνεχώς τη γαλανόλευκη σημαία μας αλλά η χώρα μας έχει τεράστια πολιτιστική κληρονομιά πέρα από τα σύνορα που όλοι ξέρετε. Πιστεύω στον ελληνισμό. Όλος ο κόσμος έχει εμπνευστεί από την Ελλάδα για να δημιουργήσει τα δικά του ιδανικά! Και αν σήμερα χρωστάμε χρήματα και δεν είμαστε οι μόνοι,είναι γιατί εμείς ανακαλύψαμε την ελεύθερη αγορά! Και αν μας κρίνετε σήμερα είναι γιατί εμείς ανακαλύψαμε την ιδέα της κριτικής. Πιστεύω στην ελευθερία, έτσι όταν χρειάζεται διαδηλώνω! Πιστεύω στη χαρά της ζωής, μπορώ να κολυμπάω σε κάποια υπέροχα νερά από τα περισσότερα από 6000 νησιά μας, Η χώρα μας είναι εξαιρετικής ομορφιάς και παραδόσεων! Η οικογένεια μου είναι ένα μυστικό καταφύγιο! Δεν είναι Γραικοί αλλά Έλληνες. Το όνομά μου είναι ΚΑΤΕΡΙΝΑ και είμαι Ελληνίδα! Σας ευχαριστώ...[http://tro-ma-ktiko.blogspot.com]

Γράμμα σε έναν χρυσαυγίτη

stranger_newΑγαπητέ χρυσαυγίτη,
απευθύνομαι σε σένα που για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές σκοπεύεις να ψηφίσεις Χρυσή Αυγή. Αν έχεις ψηφίσει και στο παρελθόν Χρυσή Αυγή, τότε δεν απευθύνομαι σε σένα. Θα ήταν χαμένη υπόθεση, γιατί σημαίνει ότι είσαι συνειδητά χρυσαυγίτης, και άρα υποστηρικτής των νεοναζί. Αν όμως για πρώτη φορά φέτος σκέφτεσαι την ψήφο στην Χρυσή Αυγή, απευθύνομαι σε σένα.
Βέβαια, θα μου πεις, αν απευθύνομαι σε σένα που δεν έχεις ψηφίσει ποτέ Χρυσή Αυγή, τότε γιατί σε αποκαλώ "Χρυσαυγίτη"; Σε αποκαλώ έτσι για να το συνηθίσεις. Γιατί αν τελικά όντως ρίξεις εκεί την ψήφο σου, θα έχω κάθε δικαίωμα να σε λέω χρυσαυγίτη. Όπως κι εσύ, κι εγώ, και όλος ο κόσμος έχει δικαίωμα να αποκαλεί απαξιωτικά "πασόκο" οποιονδήποτε ψήφισε ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, έτσι κι εγώ θα σε αποκαλώ χρυσαυγίτη. Δεν ξέρω αν σου αρέσει ή όχι. Ελπίζω να μη σου αρέσει.
Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνω τους λόγους που σε ωθούν σε αυτήν την απόφαση. Ναι, ξέρω. Φοβάσαι. Νιώθεις ότι απειλείσαι από παντού. Νιώθεις απογοητευμένος, παρατημένος στην τύχη σου, μόνος και τρομαγμένος, αβοήθητος. Από τα κόμματα, από τα ΜΜΕ, από τους συνανθρώπους σου, από όλους. Και αντιδράς σε όλα αυτά απερίσκεπτα. Και λες "θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή να ξεβρωμίσει ο τόπος".
Μα από ποιον να ξεβρωμίσει ο τόπος; Οι μετανάστες είναι το πρόβλημά σου; Το ΑΛΗΘΙΝΟ σου πρόβλημα είναι οι μετανάστες; Για ξανασκέψου το. Το πραγματικό σου πρόβλημα είναι ο μισθός σου που πετσοκόβεται (όχι από τους μετανάστες). Η σύνταξή σου που όλο και μειώνεται (όχι από τους μετανάστες). Οι δυσβάσταχτοι φόροι και τα άδικα χαράτσια που πληρώνεις (όχι για τους μετανάστες). Οι δουλειές που δεν υπάρχουν (όχι επειδή σου τις παίρνουν οι μετανάστες). Και μέσα σε όλα αυτά, κάπου στη μέση της λίστας όλων όσων σου φταίνε, θα βρεις και τους μετανάστες. Γιατί λοιπόν εσύ το βάζεις στην κορυφή της λίστας σου; Εσύ ο ίδιος, που λες ότι θες να τιμωρήσεις αυτούς που σε φέρανε ως εδώ, γιατί κάνεις σημαία σου το μεταναστευτικό πρόβλημα; Αυτοί σε φέρανε ως εδώ; Ε, δε νομίζω.
Αν θες να τιμωρήσεις αυτούς που φταίνε για όσα συμβαίνουν γύρω σου, υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις. Στην πραγματικότητα, οτιδήποτε θα ήταν καλύτερο από την ψήφο σε ένα κόμμα απροκάλυπτα φιλοναζιστικό. Λες ότι θα ψηφίσεις Χρυσή Αυγή. Ξέρεις τι πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή; Έχεις ακούσει τα "κατορθώματά" της; Είσαι περήφανος γι'αυτά; Θες κι εσύ να γίνεις μέλος μίας εγκληματικής οργάνωσης; Αν απάντησες "ναι" στις τρεις αυτές ερωτήσεις, τότε αυτό το γράμμα δε σε αφορά. Μπορείς να σταματήσεις να το διαβάζεις και να πας να δείρεις κανέναν Πακιστανό. Και σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Αν όμως έστω και σε μία απάντησες "όχι", συνέχισε.
Ξέρεις κάτι; Δεν τα λέω για μένα όλα αυτά. Εγώ θα ψηφίσω αυτό που με εκφράζει και δε θα το επιβάλω σε κανέναν. Κι εσύ το ίδιο θέλω να κάνεις, όχι για μένα, αλλά για σένα και την κοινωνία που ζεις, ως άνθρωπος και πολίτης. Δε θέλω να σε πείσω να ψηφίσεις κάτι που δε θέλεις. Θέλω να σε πείσω να μην ψηφίσεις κάτι που στην πραγματικότητα δεν θέλεις, και αναπόφευκτα θα μετανιώσεις. Γιατί νομίζω ότι κατά βάθος δεν είσαι νεοναζί. Ίσως δεν είσαι καν ακροδεξιός. Πιθανότατα στις προηγούμενες εκλογές ψήφισες ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, ακόμα και ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ. Πιθανότατα δε θα έπαιρνες μια ωραία πρωία ένα λοστάρι από το σπίτι σου με σκοπό να ξυλοφορτώσεις όποιον είναι πιο μελαμψός από το μέσο όρο. Πιθανότατα νιώθεις αηδία όταν βλέπεις κάποιον να χαιρετάει ναζιστικά ή όταν βλέπεις τη ναζιστική σβάστικα. Αν ισχύουν αυτά για σένα, τότε γιατί να ψηφίσεις ένα τέτοιο κόμμα;
Δε θέλω να σου αλλάξω γνώμη. Δεν έχω δικαίωμα να το κάνω, άλλωστε. Θέλω να σε βάλω σε σκέψεις, απλά. Να σκεφτείς πολύ καλά πριν τελικά ρίξεις την ψήφο σου εκεί. Σκέψου. Ίσως αν σκεφτόμασταν περισσότερο σαν ψηφοφόροι, να είχαμε αποφύγει όλα αυτά τα δεινά. Ίσως αν ήμασταν καλύτεροι ψηφοφόροι να είχαμε και καλύτερους πολιτικούς. Ίσως αν ψάχναμε τα πάντα (και εννοώ ΤΑ ΠΑΝΤΑ) πριν καταλήξουμε στο πού θα δώσουμε την ψήφο μας να ήταν όλα διαφορετικά. Σκέψου, λοιπόν, αν το έχεις κάνει εσύ αυτό μέχρι σήμερα, και αν δεν το έχεις κάνει, σκέψου μήπως ήρθε η ώρα να το κάνεις. Αν, πάλι, το έχεις κάνει και θεωρείς ότι και φέτος κατόπιν ωρίμου σκέψεως κατέληξες στη Χρυσή Αυγή, δεν μπορώ να σου πω τίποτα, παρά μόνο να σου γράψω με μαύρο μαρκαδόρο στον καθρέφτη σου "καλωσήρθες στον κόσμο του μίσους".
Σου εύχομαι να μην ψηφίσεις κάτι που στο μέλλον θα μετανιώσεις, κι εσύ και οι γύρω σου.
Φιλικά,
Ένας συμπολίτης σου
[theinsider.gr]

Το πρώτο διαζύγιο στη χώρα μας λόγω Facebook


Το πρώτο διαζύγιο στη χώρα μας λόγω Facebook

Στο διαζύγιο οδηγήθηκε ένα ζευγάρι λόγω του κρυφού λογαριασμού που διατηρούσε η σύζυγος στο Facebook. Σύμφωνα με την Espresso  ο σύζυγος κατέθεσε αίτηση διαζυγίου στο δικαστήριο και δικαιώθηκε, λόγω της δημιουργίας προφίλ της συζύγου στο facebook χωρίς την έγκριση του άντρα της.

Ο 40χρονος πληροφορήθηκε την ύπαρξη του λογαριασμού μέσω ενός συναδέλφου του που του είπε ότι συνομιλεί στο Facebook με μια γυναίκα που οι φωτογραφίες της μοιάζουν με την Άννα. Στην αίτηση διαζυγίου, μετά από οκτώ χρόνια γάμου, ο σύζυγος γράφει ότι εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στο εργασιακό του περιβάλλον

«Έκπληκτος διαπίστωσα ότι ήταν ή ίδια η γυναίκα μου που παρουσιαζόταν με το προφίλ της ελεύθερης για να ξεφύγει από την πλήξη που της προκαλούσαν οι συζυγικές υποχρεώσεις», όπως λέει ο ίδιος στην αίτηση διαζυγίου.

Εσύ, πόσους θα "αυτοκτονήσεις" με την ψήφο σου;;;;


Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

«Όχι» του ΣτΕ στην ανέγερση εμπορικού στο Μαρούσι


«Όχι» είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην ανέγερση εμπορικού κέντρου 2.509 τετραγωνικών μέτρων στο Μαρούσι.

Το Ε’ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη τη μεταφορά συντελεστή δόμησης που επέτρεπε την ανέγερση του εμπορικού κέντρου στο οικοδομικό τετράγωνο συνολικού εμβαδού 31.901,93 τ.μ., που περικλείεται από τη Λ. Κηφισίας και τις οδούς Γούναρη, Δημοκρίτου και Ζηρίδη.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκαναν δεκτές τις προσφυγές που είχαν καταθέσει ο Σύλλογος «Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου» και κάτοικοι της περιοχής ζητώντας να ακυρωθούν: 1) η απόφαση της Πολεοδομίας Αγίας Παρασκευής που επέτρεπε τη μεταφορά συντελεστή (άρθρο 7 Ν. 3044/2002), 2) η οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Αμαρουσίου για τη νομιμοποίηση τμήματος υπογείου με μεταφορά συντελεστή και 3) η οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Αμαρουσίου με την οποία εγκρίθηκε «κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος» (ισόγειο και α’ όροφος) το επίμαχο εμπορικό κέντρο και επετράπησαν νέες διαρρυθμίσεις.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαράzougla.gr

Παράνομη & επικίνδυνη στρατιωτική άσκηση στη Σάμο απειλεί περιβάλλον & δημόσια υγεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανάστατοι, αλλά αποφασισμένοι οι κάτοικοι Παγώνδα και Ηραίου να εμποδίσουν τη διεξαγωγή της άσκησης
Με εκτεταμένη περιβαλλοντική καταστροφή και γενική υποβάθμιση απειλείται η παράκτια ζώνη της νότιας Σάμου. Η στρατιωτική άσκηση βολής από χερσαίες μονάδες της 79 ΑΔΤΕ με πραγματικά πυρά από την περιοχή Παλαιομαντριά Παγώνδα, σε στόχους στη χερσαία και θαλάσσια περιοχή «Κυριακού» προγραμματίζεται να ξεκινήσει την Τετάρτη 25/4.
Η συγκεκριμένη παραθαλάσσια περιοχή, περιλαμβάνει καλλιεργήσιμες εκτάσεις, εξοχικά και αγροικίες, ενώ αποτελεί και τουριστικό προορισμό. Επίσης, το θαλάσσιο οικοσύστημα συνιστά ενδιαίτημα της υπό εξαφάνισης φώκιας Monachus monachus και ένα σημαντικό, παραγωγικό αλιευτικό πεδίο. Υπογραμμίζεται ότι ο διασκορπισμός τοξικών ουσιών και βαρέων μέταλλων, που εμπεριέχονται ακόμα και στα λεγόμενα «καθαρά» συμβατικά πυρομαχικά, βιοσυσσωρεύονται στην τροφική αλυσίδα και επιβαρύνουν έμμεσα την υγεία των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των θαλάσσιων οργανισμών.

Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας, «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους κατοίκους της περιοχής και συντάσσεται με το αίτημα της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων των κοινοτήτων Παγώνδα & Ηραίου, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εκτέλεση βολής, με πραγματικά πυρά λίγες μόνο μέρες μετά την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου. Επισημαίνεται ότι για τη διεξαγωγή της άσκησης δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από πλευράς 79 ΑΔΤΕ, γεγονός που αντιβαίνει σχετική διαταγή διαρκούς ισχύος, που εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2005, σύμφωνα με την οποία οι διεξαγόμενες ασκήσεις πρέπει να σχεδιάζονται στη βάση λεπτομερών στοιχείων και συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και με τους αρμόδιους περιβαλλοντικούς φορείς. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη διαταγή είχε εκδοθεί από το ΥΠΕΘΑ με αφορμή τις ενέργειες του Αρχιπελάγους και κατοίκων των ΒΑ Δωδεκανήσων για την παύση των στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά στις βραχονησίδες Άνυδρο & Πετροκάραβο το φθινόπωρο του 2005.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιδεικνύει επί χρόνια αδράνεια στο θέμα της χωροθέτησης και δημιουργίας σύγχρονων πεδίων βολής στα νησιά του Αιγαίου, που να τηρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, τους περιβαλλοντικούς όρους και να συμβάλουν ταυτόχρονα στην εκπαίδευση και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Ωστόσο αυτή η αδιαφορία ή αβουλία, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνεπάγεται την απειλή της δημόσιας ασφάλειας και την ολική καταστροφή σπάνιων οικοσυστημάτων. Η συγκεκριμένη στρατιωτική άσκηση όπως σχεδιάζεται να γίνει, σε μη χαρακτηρισμένο πεδίο βολής (χωρίς τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και σχετικές άδειες) στην παράκτια ζώνη και σε θαλάσσιο χώρο αντίκειται στην ελληνική, την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις με τις οποίες δεσμεύεται η Ελλάδα για την προστασία των θαλάσσιων ειδών και οικοτόπων. Το γεγονός αυτό προσβάλει κάθε έννοια περιβαλλοντικής διαχείρισης και ακυρώνει τις εξαγγελίες της στρατιωτικής ηγεσίας περί διασφάλισης του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, κατά τη διεξαγωγή ασκήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, ΙΘΠ ζήτησε και σε αυτή την περίπτωση επισήμως από τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία τη ματαίωση της συγκεκριμένης άσκησης βολής, δηλώνοντας ρητά ότι θα στραφεί νομικά κατά παντός υπευθύνου, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα νομικά εργαλεία που προβλέπονται από την εθνική, ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις.


Για το Αρχιπελάγος, ΙΘΠ
Γιάννης Κουτελίδας
Συντονιστής Επικοινωνίας

Με κόστος πάνω από 3 εκ ευρώ η επεξεργασία των αποτελεσμάτων των εκλογών


Στην εταιρία «Singular Logic Integrator ΑΕ» αναθέτει ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης τη συγκέντρωση, επεξεργασία και παρουσίαση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με σχετική απόφαση που υπέγραψε.

Με κόστος πάνω από 3 εκ ευρώ η επεξεργασία των αποτελεσμάτων των εκλογώνΌπως αναφέρεται στην απόφαση, το έργο, κόστους 3.013.500 ευρώ, που θα επιβαρύνει το υπουργείο Εσωτερικών, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία των εντύπων που απαιτούνται για τη συγκέντρωση και εισαγωγή των αποτελεσμάτων των εκλογικών τμημάτων, τη δημιουργία αρχείων και βάσης δεδομένων των εκλογικών τμημάτων ανά εκλογική περιφέρεια, δήμο, δημοτική ενότητα, εκλογικό διαμέρισμα, εκλογικό τμήμα και τον σχεδιασμό του συστήματος, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από χρήστες που δεν έχουν προηγουμένη πείρα ή εξοικείωση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Επίσης, περιλαμβάνει την οπτικοποίηση και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων από την τηλεόραση, την επίδειξη και τη δοκιμή του συστήματος στους υπηρεσιακούς παράγοντες και στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ, την ηλεκτρονική μετάδοση αποτελεσμάτων, απευθείας από το εκλογικό τμήμα, με χρήση του συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων (SRT).
ΠΗΓΗ: 24h.gr

Ο Μέγας Παν που ζητάει την ψήφο μας


Με σωματοδομή Μουσολίνι και μυαλά Χίτλερ, ο Νίκος Μιχαλολιάκος τα κατάφερε μετά από χρόνια και χρόνια στο φασιστικό περιθώριο... να απασχολεί σήμερα την κοινή γνώμη και να απειλεί με «εισβολή» στη Βουλή. Ας είναι καλά η τρόικα και οι πολιτικοί των μνημονίων.
Έχει μάθει όμως τα κόλπα. Έκοψε τα φασιστικά, έβαλε σε τάξη τα παιδιά της νέας τάξης να μη δέρνουν και να εμφανίζονται τελευταία σε πράξεις ελληνοπρεπούς φιλανθρωπία, όπως να περνούν γριούλες στο απέναντι πεζοδρόμιο. Κάλπη είναι αυτή, αν δε γίνεις και λίγο κάλπικος θα μένεις πάντα στους 20.000 ψήφους που πήρες σε όλες τις μέχρι τώρα εκλογές.
Τι εστί όμως Μιχαλολιάκος; Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, πρώην στέλεχος της ΕΠΕΝ, πρώην μαχητής της 4ης Αυγούστου του Πλεύρη, παιδιόθεν φασίστας, συνεργάτης στα εφηβικά του χρόνια σύμφωνα με φήμες που δεν έχουν επαληθευτεί της ασφάλειας και της ΚΥΠ, μπλεγμένος σε ουκ ολίγα επεισόδια βίας –από την κηδεία του βασανιστή Μάλλιου, όταν επιτέθηκε σε δημοσιογράφους και κρατήθηκε στον Κορυδαλλό, μέχρι την καταδίκη του για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.
Το ταπεραμέντο Ες-Ες του ίδιου και της οργάνωσής του το έχουν πληρώσει με αίμα όχι μόνο μετανάστες που πέφτουν στα χέρια των «Αρίων» του, αλλά και προοδευτικοί Έλληνες όπως ο φοιτητής Κουσουρής, που παραλίγο να πεθάνει από επίθεση για την οποία ο ναζί Περίανδρος είναι ακόμα στη φυλακή.
Αν και το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής σε πιστόλια, μαχαίρια και ρόπαλα είναι πλούσιο, το οπλοστάσιο των ιδεών του αρχηγού, δημοτικού συμβούλου του δήμου Αθηναίων και επίδοξου βουλευτή είναι όχι μόνο φτωχό, αλλά και αποτελείται από ιδέες-γενόσημα και απόψεις-αντίγραφα μεγάλων διανοητών όπως ο Χίτλερ και ο Παπαδόπουλος. Να μερικά παραδείγματα:
• Ο Χίτλερ είναι «ο μεγάλος άνδρας του εικοστού αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της επαναστάσεως του αγκυλωτού σταυρού… Συνεχίζουμε τη Μάχη για την τελική επικράτηση της Ράτσας μας».
• Ο Τσολάκογλου είναι ο στρατηγός που «προσπάθησε μια έντιμη ειρήνη».
• Το Δίστομο και τα Καλάβρυτα έγιναν διότι «κατακτητές ήταν οι Γερμανοί, πόλεμο είχαμε, ήσαν επόμενο να συμβούν όλα αυτά». Την ευθύνη είχε ο… ΕΛΑΣ που «δολοφονούσε πού και πού κανένα Γερμανό στρατιώτη με αντικειμενικό σκοπό να παρασύρουν (!) τα στρατεύματα κατοχής σε πράξεις αντιποίνων και να οδηγήσουν το λαό στο πλευρό τους»!
• Η ομοφυλοφιλία είναι «ανωμαλία», οι Εβραίοι υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση, η λευκή φυλή ανώτερη, οι κομμουνιστές προδότες της πατρίδας που πρέπει να εξαλειφθούν, οι πολιτικοί «σεσημασμένοι», ο χριστιανισμός εχθρός του Ελληνισμού.
Πάντως στο δημοτικό συμβούλιο, όπως εξήγησε, δε χαιρέτισε φασιστικά. Ο φασιστικός χαιρετισμός είναι όταν το χέρι υψώνεται 90 μοίρες, ενώ ο ίδιος το σήκωσε 75 μοίρες, κι αυτός είναι ο χαιρετισμός στο Θεό Απόλλωνα.
Τον παγανισμό ναζιστικού τύπου αποτυπώνει και η ποίησή του –μάλιστα ο Μιχαλολιάκος γράφει και ποιήματα. Να ένα παράδειγμα:
Στο κέντρο της τεράστιας αιμάτινης κηλίδας Τραγόμορφος, Σατανικά υπέροχος Την ώρα δοξάζει της θυσίας Των ευγενών ενστίκτων και της βίας Αυτός ο αιώνιος κυβερνήτης ο Μέγας Παν.
Ψηφίστε τον![kentrinews.gr]

Ανοίγει ξανά ο φάκελος των υποκλοπών

Ανοίγει ξανά ο φάκελος των υποκλοπών

Στο προσκήνιο έρχεται έξι χρόνια μετά η υπόθεση των υποκλοπών με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαράλαμπο Λακαφώση να δίνει εντολή για διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις συνθήκες θανάτου του υπαλλήλου της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη -είχε βρεθεί νεκρός στο διαμέρισμα τους στις 9 Μαρτίου 2005-.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» προ δεκαημέρου απέστειλε το φάκελο με τη δικογραφία της υπόθεσης στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.
Όπως αναμένεται θα κληθούν να καταθέσουν νέοι, αλλά και παλιοί μάρτυρες, ενώ θα πρέπει να γίνει και εκταφή της σορού του Κώστα Τσαλικίδη, την οποία θα πραγματοποιήσει το πανεπιστημιακό εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κρήτης σε συνεργασία με τον σύμβουλο της οικογένειας Τσαλικίδη.
Μάλιστα ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας δήλωσε στην εφημερίδα πως «Τα στοιχεία θα είναι σίγουρα χιονοστιβάδα. Άμεση επομένως θα είναι και η ανάδυση της αλήθειας. Η δολοφονία Τσαλικίδη – και όχι αυτοκτονία- είναι δεδομένη. Όπως επίσης είναι δεδομένο ότι οι συνεργοί στην ανθρωποκτονία θα φωτίσουν επιτέλους το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών. Αυτά τα δύο πάνε μαζί. Τίποτα δεν έχει παραγραφεί, άρα αναμένουμε την ανακάλυψη των ενόχων που κρέμασαν τον Τσαλικίδη».[iefimerida.gr]

Το πρώτο ουίσκι που ωριμάζει σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας

To πείραμα πραγματοποιείται σε ειδικά ράφια που παραμένουν μόνιμα στο σταθμό (Πηγή: NanoRacks)
To πείραμα πραγματοποιείται σε ειδικά ράφια που παραμένουν μόνιμα στο σταθμό (Πηγή: NanoRacks)  


Λονδίνο
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) είναι ανοιχτός σε έρευνες της βιομηχανίας, όμως οι εταιρείες που πραγματοποιούν πειράματα σε τροχιά δεν είναι πάντα αυτές που θα περίμενε κανείς. Ένα σκοτσέζικο αποστακτήριο έστειλε συστατικά για ουίσκι στο σταθμό και περιμένει να δει τι γεύση θα αποκτήσει με την ωρίμανσή του τα επόμενα χρόνια.

To πείραμα πραγματοποιείται με τη βοήθεια της αμερικανικής εταιρείας NanoRacks, η οποία μεσολαβεί στη NASA για την αποστολή ιδιωτικών πειραματικών φορτίων στον ISS.

Όπως εξήγησαν εκπρόσωποι της εταιρείας στο Διεθνές Κέντρο Επιστημών του Εδιμβούργου, το αποστακτήριο Ardbeg της Σκωτίας εκτόξευσε φιάλες που περιέχουν συστατικά του ανώριμου ουίσκι, μαζί με καρβουνιασμένο ξύλο βελανιδιάς, το οποίο δίνει στο ποτό ιδιαίτερη γεύση.

Οι φιάλες περιέχουν ένα μείγμα τερπενίων, μιας κατηγορίας φυτικών μορίων που συχνά έχουν έντονο άρωμα και αποτελούν συστατικά πολλών αιθέριων ελαίων.

«Πραγματοποιώντας πειράματα σε περιβάλλον μικροβαρύτητας για την αλληλεπίδραση των τερπενίων και άλλων μορίων, θα μάθουμε πολύ περισσότερα για τις γεύσεις και τα αρώματα, ακόμα και για εφαρμογές όπως τα τρόφιμα και τα αρώματα» δήλωσε στο BBC ο Μάικλ Τζόνσον, τεχνικός διευθυντής της NanoRacks.

Ποιος ξέρει; Ίσως τελικά η Ardbeg αποφασίσει να αλλάξει τη διαδικασία που ακολουθεί εδώ και 300 χρόνια και να μεταφέρει την παραγωγή σε τροχιά.
Newsroom ΔΟΛ

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

119/2012 Ειρηνοδικείου Χανίων: Σημαντική απόφαση υπερχρεωμένων με διάσωση περιουσιακών στοιχείων

Μια ακόμη σημαντική απόφαση εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Χανίων, μετά από αίτηση μέλους της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.
119/2012 Ειρηνοδικείου Χανίων: Σημαντική απόφαση υπερχρεωμένων με διάσωση περιουσιακών στοιχείων
Συγκεκριμένα, η υπ' αρ.119/2012 απόφαση, του Ειρηνοδικείο Χανίων, η οποία αφορούσε  σε καταναλώτρια, χήρα με γιο φοιτητή, που είχε δάνεια και πιστωτικές κάρτες συνολικού ύψους 103.521,52 σε έξη Τράπεζες. Η εν λόγω δανειολήπτρια σήκωσε το βάρος χρέωσης του αποθανόντος συζύγου της, προσπάθησε να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις, αλλά λόγω των διαφόρων αυξήσεων των τιμών σε αγαθά, σε τιμές των ΔΕΚΟ, στην μείωση του εισοδήματος που είχε από την σύνταξη του συζύγου της, που ανέρχεται στο ποσό των 1.107,54 Ευρώ, μήνα ένοιωσε αδυναμία πληρωμής του χρέους της το έτος 2010, οπότε και απευθύνθηκε στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και ζήτησε την συνδρομή της για ένταξη στο Ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) πράγμα που έγινε, αλλά δυστυχώς η προσπάθεια εξώδικου συμβιβασμού απέτυχε. Η δανειολήπτρια είχε περιουσιακά στοιχεία μία διπλοκατοικία 140 τ.μ στην πόλη των Χανίων, την οποία αίτησε την εξαίρεσή της, αρκετά στρέμματα αγροτικής γης, στην ενδοχώρα του Ν Χανίων, αυτοκίνητο :MERCEDES ¨έτος κυκλοφορίας το έτος 2005 , το 1/3 σε κάθετη ιδιοκτησία εμβαδού 62 τ.μ
Με την τόσο ιστορική απόφαση, το Ειρηνοδικείο Χανίων, ρύθμισε και τα χρέη της δανειολήπτριας, που κλήθηκε να πληρώσει για τέσσερα χρόνια 300 Ευρώ/μήνα, της δόθηκε ένα έτος περίοδος χάριτος και μετά για να σώσει από την ρευστοποίηση την πρώτη της κατοικία κλήθηκε να πληρώσει το ποσό των 328,77/μήνα για 19 έτη δηλ.228 μήνες. ενώ παράλληλα επιτεύχθηκε και "κούρεμα " 28.281 Ευρώ αλλά και η διατήρηση όλων των περιουσιακών της στοιχείων.. Σύμφωνα με την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η υπ' αρ.119/2012 ,θεωρείται μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Κρητικό Δικαστήριο. 

Με το ένα πόδι εκτός Mega, Όλγα Τρέμη, Τσίμας και Καψής!

Με το ένα πόδι εκτός Mega, Όλγα Τρέμη, Τσίμας και Καψής!
Καζάνι που βράζει είναι το Mega. Το «ιδιωτικό συμφωνητικό» που πρότειναν οι εκδότες οδηγεί πολλούς από τους εργαζόμενους στην πόρτα της εξόδου, όχι τόσο γιατί προβλέπει μειώσεις μισθών, όσο γιατί μηδενίζει τα χρόνια προϋπηρεσίας και τις αποζημιώσεις σε ενδεχόμενες μελλοντικές απολύσεις.
Η δημοσιοποίηση της πρόθεσης της Μαρίας Καρχιλάκη να παραιτηθεί, συνέπεσε με την αναβολή εφαρμογής του «ιδιωτικού συμφωνητικού».
Χθες η διοίκηση του καναλιού ανακοίνωσε ότι η καταληκτική ημερομηνία για να το υπογράψουν οι εργαζόμενοι, από τη Δευτέρα 23 του μήνα στις 6 το απόγευμα, μετατίθεται για τις 23 Μαΐου. Και ταυτοχρόνως ότι οι μισθοί του Απριλίου θα καταβληθούν χωρίς τις νέες μειώσεις. Κάποιοι κάνουν λόγο για κίνηση κατευνασμού και ταυτοχρόνως διάσωσης του κύρους του καναλιού που θα αντιμετώπιζε προβλήματα λειτουργίας παραμονές των εκλογών.
Ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή, αν οι εκδότες επιμείνουν στο «ιδιωτικό συμφωνητικό» ή αν θα κάνουν δεκτές κάποιες από τις προτάσεις των εργαζομένων οι οποίοι μεταξύ άλλων ζητούσαν να αναγράφεται η ημερομηνία πρόσληψης, να έχει ισχύ μόνο ένα χρόνο και η αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης να καθορίζεται από το μισθό που ίσχυε πριν από τις πρώτες μειώσεις, τον Αύγουστο του 2011.
Το ζήτημα των αποζημιώσεων, είναι όπως φαίνεται και το σημαντικότερο όλων.
Εργαζόμενοι με πολυετή παρουσία στο κανάλι, αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει φόβος να βρεθούν απολυμένοι, χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ! Και για το λόγο αυτό, πολλοί από το «βαρύ πυροβολικό» σκέφτονται να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου. Οι πληροφορίες ανεβάζουν αυτούς οι οποίοι σκέφτονται να παραιτηθούν στους είκοσι. Πρόκειται για δημοσιογράφους πρώτης γραμμής, από το πολιτικό ρεπορτάζ, τα υπουργεία, το εξωτερικό δελτίο και το αθλητικό.
Με το ένα πόδι εκτός καναλιού, βρίσκονται όμως και ορισμένοι από τους αστέρες του δελτίου ειδήσεων.
Η Όλγα Τρέμη και ο Μανώλης Καψής υπέγραψαν το κείμενο διαμαρτυρίας που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, με το οποίο αρνούνται τις μεσαιωνικού τύπου συμβάσεις εργασίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συμβόλαιο της Όλγας Τρέμη λήγει το καλοκαίρι και ήδη «άνοιξε χαρτί» σε ιδιοκτήτη άλλου καναλιού- μιλάνε για τον κ. Δ. Κοντομηνά. Ταυτοχρόνως, αβέβαιο είναι το μέλλον του Παύλου Τσίμα. Η εκπομπή του, είναι μεταξύ αυτών που σχεδιάζεται να κοπούν για λόγους οικονομίας και ο ίδιος εθεάθη στα γραφεία του ΣΚΑΙ- με τον κ. Γ. Αλαφούζο έχει συνεργαστεί κατά το παρελθόν.

ΧΡΑΝ για το newpost.gr

Εκλογές 2012: Συνολικά 36 κόμματα υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής

Εκλογές 2012: Συνολικά 36 κόμματα υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής

Συνολικά 36 κόμματα, συνδυασμοί κομμάτων και μεμονωμένοι θα συμμετέχουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Στον Άρειο Πάγο έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων
Το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ελέγξει τη νομιμότητα των δηλώσεων τους και θα προβεί στην ανακήρυξή τους. Τα 36 κόμματα και οι συνδυασμοί κομμάτων που
υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές είναι:
1) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) (Ε. Βενιζέλος),
2) Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς),
3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α. Παπαρήγα),
4) ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο (Α. Τσίπρας),
5) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) (Γ. Καρατζαφέρης),
6) Δημοκρατική Συμμαχία (Ντόρα Μπακογιάννη),
7) Κοινωνική Συμφωνία (Λουκά Κατσέλη),
8) Ανεξάρτητοι Έλληνες (Πάνος Καμμένος),
9) Δημοκρατική Αριστερά ( Φωτ. Κουβέλης),
10)Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία (συνασπισμός συνεργαζομένων κομμάτων) - (Σ. Μάνος και Γ. Βαλλιανάτος),
11) Οικολόγοι Πράσινοι (6μελής εκτελεστική επιτροπή),
12) Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης),
13) Κόμμα Φιλελευθέρων ( Κ. Καλλιγιάννης),
14) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος),
15) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι (Δ. Βεργής),
16) ΟΧΙ (συνασπισμός των συνεργαζόμενων κομμάτων Δημοκρατική Αναγέννηση και Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Σ. Παπαθεμελής - 3μελής διοικούσα επιτροπή),
17) Κίνημα Δεν Πληρώνω (Βασ. Παπαδόπουλος),
18) Κ.Ε.Α.Ν.- Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Ιπποκράτης Σαββούρας),
19) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό) - Μ.Λ. ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία (συνασπισμός συνεργαζόμενων κομμάτων) - (4μελής διευθύνουσα επιτροπή),
20) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστερός και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας 21μελής κεντρική συντονιστική επιτροπή), 21) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος- Ο.Κ.Δ.Ε. (3μελής διοικούσα επιτροπή),
22) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές) (Σαμπετάι Μάτσας),
23) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (3μελής διοικούσα επιτροπή),
24) Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας (Ν. Αλικάκος),
25) Εθνική Ελπίδα (Γεώργ. Παπαδόπουλος - Γιαννιτσά),
26) Π.Α.Μ.Ε. στο Γ.Ε.Σ.Ε.ΕΠ. (Θεόδ. Κυρωγιάννης),
27) Κοινωνία Πολιτική Παράταξη συνεχιστών Καποδίστρια (Μιχ. Ηλιάδης),
28) Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (Ι. Παναγόπουλος),
29) Φίλοι του Ανθρώπου (Κ. Σταμούλης),
30) Δημιουργία Ξανά ( Γλαύκος Τζήμερος),
31) Παναθηναϊκό Κίνημα - ΠΑΝ.ΚΙ.- ( Γεώργ. Μπέτσικας),
32) Αξιοπρέπεια (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων) - (Παν. Θεοδωρόπουλος),
33) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ.
Τζαλαζίδης).
34) Δημοβούλιο Πολιτών - ('Αμεση) Δημοκρατία στην Πράξη (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων) - ( Γ. Κόκκας),
35) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) - (Νικ. Κολίτσης, μεμονωμένος υποψήφιος) και
36) Τυραννοκτόνοι - Αθαν. Δασκαλόπουλος (μεμονωμένος
tanea.gr

Συνελήφθη για διπλή δολοφονία υποψήφιος της Χρυσής Αυγής

  
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής της ασφάλειας Αττικής η διπλή δολοφονία με θύματα τον καθηγητή Αστρολογίας Μιλτιάδη Μουτάφη και την Παρασκευή Γκέζου, ιδιοκτήτρια εταιρίας πώλησης καλλυντικών μέσω Ίντερνετ, που συστεγαζόταν στο ίδιο χώρο με τον αστρολόγο, η οποία έγινε στις 26 Φεβρουαρίου 2009 στο Χαλάνδρι.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ως δράστης συνελήφθη 36χρονος ιδιοκτήτης καφενείου στον Άγιο Παντελεήμονα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου στο χώρο της νύχτας και του υποκόσμου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 36χρονος είχε βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής και περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδος με το συνδυασμό «Εθνική Συσπείρωση» της Χρυσής Αυγής.
Τα κίνητρα του διπλού εγκλήματος δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί ενώ εξετάζεται η εκδοχή «συμβολαίου θανάτου».
Στόχος του δράστη ήταν ο καθηγητής Αστρολογίας, αλλά σκότωσε και τη γυναίκα, που βρισκόταν στον ίδιο χώρο τη μοιραία στιγμή. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα.[tvxs.gr]

Πότε αναμένεται η ανακοίνωση των διορισμών των δικαστικών αντιπροσώπων



Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, έχει ολοκληρωθεί η καταχώρηση των καταλόγων και αιτήσεων προτίμησης/εξαίρεσης των συλλόγων και υπηρεσιών.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η ολοκλήρωση της αποστολής από τις Νομαρχίες και το Υπουργείο Εσωτερικών των εκλογικών τμημάτων της Χώρας με τελική προθεσμία αποστολής την 26/4/2012. Η κλήρωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής αναμένεται μετά από αυτή την ημερομηνία.[e-themis.gr]
πηγή: http://www.areiospagos.gr/ekloges_support.htm

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ένας συν ένας… δώρο


Ένας ελέφαντας… φαν της τεχνολογίας!

Θα μπορούσε να είναι μια καθημερινή μέρα σαν όλες τις άλλες σε έναν ζωολογικό κήπο, όμως κάτι διαφορετικό συμβαίνει εδώ, που καταπλήσσει τους πάντες.
BINTEO: Ένας ελέφαντας… φαν της τεχνολογίας!Ένας «ένοικος» του πάρκου δείχνει σε όλους ότι είναι… από τους μεγαλύτερους φαν τις τεχνολογίας! Πιο συγκεκριμένα, ο Peter, ο ελέφαντας που θα δείτε στο ακόλουθο βίντεο, χειρίζεται με μεγάλη ευκολία τα πλήκτρα ενός smartphone, βγάζει φωτογραφίες, παίζει μουσική, αλλάζει σελίδες, ζωγραφίζει το πορτρέτο του(!) και γενικότερα φαίνεται να είναι άριστος γνώστης όλων των προηγμένων εφαρμογών.
Τόσο πολύ, μάλιστα, που σε μια επόμενη καριέρα θα μπορούσε να είναι άνετα ένας από τους… καλύτερους πωλητές! Για του λόγου το αληθές, το βίντεο μιλάει από μόνο του…[tsantiri.gr]


Ξυλοδαρμός αλλοδαπού από αστυνομικούς




Έναν νεαρό μετανάστη να δέχεται αρχικά φραστική επίθεση και εν συνεχεία κλωτσιές από αστυνομικούς παρουσιάζει βίντεο που ανέβηκε χθες στο διαδίκτυο. Το βίντεο δείχνει αρχικά τον νεαρό με την πλάτη στραμμένη προς το παρκαρισμένο αυτοκίνητο να δέχεται φραστική επίθεση ενώ λίγο αργότερα δύο άτομα με πολιτικά και ένας ένστολος με κράνος χτυπούν όλοι μαζί τον μετανάστη.[koutipandoras.gr]





Προς διαγραφή Ευαγγελάτος- Κοσιώνη- Σρόιτερ- Βερύκιος- Παπαδρόσος

Προς διαγραφή Ευαγγελάτος- Κοσιώνη- Σρόιτερ- Βερύκιος- Παπαδρόσος
  
Τη χθεσινή στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ (από 18.00 έως 22.00) παράλληλα με την 24ωρη απεργία των τεχνικών...την έσπασαν ο Alpha και ο ΣΚΑΙ και τώρα αναμένουμε τα… επίχειρα.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος- λένε από την ΕΣΗΕΑ, θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγηθεί στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής και μάλλον θα διαγραφεί. Είναι πολλές άλλωστε οι ανάλογες «αμαρτίες» που έχει διαπράξει. Στο Πειθαρχικό, είναι βέβαιο ότι θα φτάσει και η Σία Κοσιώνη και άλλοι από τους συντελεστές του δελτίου.

Στον Alpha τα πράγματα είναι περισσότερο περιπεπλεγμένα. Οι πληροφορίες που φτάνουν στην ΕΣΗΕΑ, λένε ότι ο διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Παπαδρόσος, έκανε πράξη τη βούληση του ιδιοκτήτη Δημήτρη Κοντομηνά να μεταδοθεί δελτίο ειδήσεων, ασκώντας αφόρητες πιέσεις στους δημοσιογράφους. Στο… θεάρεστο έργο του- λένε, είχε βοήθεια από τον παρουσιαστή του δελτίου Αντώνη Σρόιτερ και τον Δήμο Βερύκιο οι οποίοι προσφέρθηκαν να είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα εμφανιζόταν στο γυαλί, δημιουργώντας απεργοσπαστικό ρεύμα. 
Οι προαναφερόμενοι, θα διαβούν- και αυτοί την πόρτα του Πειθαρχικού, με το ερώτημα ποινής που θα φτάνει μέχρι και στη διαγραφή.
[24wro.blogspot]

ΕKΛΟΓΕΣ 2012: Τα 22 κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας

ΕKΛΟΓΕΣ 2012: Τα 22 κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας

Ρεκόρ συμμετοχών έχουμε στις εκλογές του Μαίου. Συνολικά 22 κόμματα παίρνουν μέρος…
διεκδικώντας την ψήφο μας.
Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες από το eklogika:

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (Α. Σαμαράς) , το ΠΑΣΟΚ (Ευάγγ. Βενιζέλος), το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ (Γ. Καρατζαφέρης) κατεβαίνουν αυτόνομα και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν άλλα κόμματα που επισήμως ανακοίνωσαν τη στήριξή τους προς αυτά, αν και για τα δύο πρώτα, αναμένεται ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις στήριξης από πολιτικές ομάδες, στην πορεία προς την κάλπη. Στις προηγούμενες εκλογές είχαν λάβει αντίστοιχα: ΠΑΣΟΚ 43,92%, ΝΔ 33,48%, ΚΚΕ 7,54% και ΛΑΟΣ 5,63%, καταλαμβάνοντας τις τέσσερις πρώτες θέσεις αντίστοιχα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ(Α. Τσίπρας) στην παρούσα εκλογική αναμέτρηση διευρύνθηκε στον τίτλο ως «ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» καθώς δήλωσαν την εκλογική τους στήριξη και συμμετοχή στους συνδυασμούς οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σ. Σακοράφα και Π. Κουρουμπλής και οι πολιτικές ομάδες Ενωτική Κίνηση, Νέος Αγωνιστής, Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου, Κοινωνική Αριστερά και η μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Νεολαίας του Άρματος Πολιτών, που διαφώνησαν με την απόφαση Γ. Δημαρά για συμμετοχή στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Στις προηγούμενες εκλογές έλαβε 4,60%.

Η Δημοκρατική Αριστερά (Φ. Κουβέλης) συμμετέχει αυτόνομα για πρώτη φορά στις εκλογές καθώς αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσχώρησαν σε αυτή βουλευτές που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ και εκσυγχρονιστικές πολιτικές ομάδες του σοσιαλιστικού -δημοκρατικού χώρου.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι που στις προηγούμενες εκλογές είχαν λάβει 2,53% και είχαν μείνει οριακά εκτός Βουλής.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Π. Καμμένος) συμμετέχουν για πρώτη φορά στις εκλογές και οι βουλευτές που συγκρότησαν το κόμμα, προέρχονται κυρίως από το χώρο της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Ανακοίνωσαν εκλογική συνεργασία με τον πρόεδρο και ανεξάρτητο βουλευτή του «Άρματος Πολιτών» Γ. Δημαρά και στελέχη του κόμματος, καθώς επίσης και με πολιτικές ενώσεις αποστράτων κ.α.

Η Δημοκρατική Συμμαχία (Ντ. Μπακογιάννη) μετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές. Δημιουργήθηκε από βουλευτές που αποχώρησαν από τη ΝΔ.

Η Κοινωνική Συμφωνία (Λ. Κατσέλη – Χ. Καστανίδης) μετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές. Δημιουργήθηκε από βουλευτές που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ διαφωνώντας με το Μνημόνιο 2.

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) είναι εξωκοινοβουλευτικό κόμμα που στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει 0,36%. Προσχώρησαν σε αυτό δυνάμεις της ΝΑΡ, του ΣΕΚΕ, του ΕΚΚΕ και τάσσεται υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη και το ευρώ.

Η Δράση (Στ. Μάνος) δεν συμμετείχε τελικά στις προηγούμενες εκλογές αλλά είναι πολιτικά ενεργό κόμμα και για τις εκλογές της 6ης Μαϊου, προχώρησε σε εκλογική συνεργασία με την πολιτική Κίνηση «Φιλελεύθερη Συμμαχία». Ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στις παρούσες εκλογές με ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος) στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει 0,29% . Εκφράζει φιλοναζιστικές, φιλοχουντικές, ρατσιστικές θέσεις.

Οι «Πειρατές» συμμετέχουν για πρώτη φορά στις εκλογές, έχουν όμως αυξανόμενη διεθνή παρουσία στο χώρο του διαδικτύου, αιτήματα ελευθερίας του οποίου εκφράζουν πρωτίστως.

Το ΟΧΙ, είναι το νέο κόμμα που δημιουργήθηκε προεκλογικά από την ένωση των δυνάμεων της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» (Σ. Παπαθεμελής) το οποίο συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές και είχε λάβει 0,45% και του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου με επικεφαλής την τέως πρύτανη Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη. Συνεργάζονται εκλογικά δυνάμεις του ΣΚΕΠ, οι Οικολόγοι Ελλάδος, η Ελλήνων Πολιτεία, και του Ε.Λ.Α.Δ.Α

Η «Δημιουργία, Ξανά!» (Θ. Τζήμερος) ανακοίνωσε ότι παίρνει για πρώτη φορά μέρος στις εκλογές «όχι σαν κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά σαν κόμμα δημιουργίας». Δήλωσε εκλογική συνεργασία το κόμμα των «Δημοκρατικών» (Θεόδ. Πολυζωίδης).

Oι Έλληνες Οικολόγοι – Βεργής απέκτησαν ως «γκεστ σταρ» την σεξοκαλλιτέχνιδα Τζούλια Αλεξανδράτου. Στις προηγούμενες εκλογές το κόμμα είχε λάβει 0,29%.

Το ΚΚΕ (μ-λ) ανακοίνωσε εκλογική συνεργασία με το Μ-Λ ΚΚΕ και συμμετέχουν στις εκλογές. Στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει το ΚΚΕ (μ-λ) 0,15% και το Μ-Λ ΚΚΕ 0,08%.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ( ΕΕΚ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ ) της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές 0,07%. Ανακοίνωσε ψηφοδέλτια με υποψηφίους σε 56 εκλογικές περιφέρειες.

Η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ), ανακοίνωσε ψηφοδέλτια σε 26 εκλογικές περιφέρειες. Παλεύει για την «οικοδόμηση μιας αταξικής σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας».
[prionokordela.gr]